Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... Europese Subsidie voor Almeers mountainbikeproject ALMERE - Verschillende Flevolandse organisaties, hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op... Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen in Almere ALMERE - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was onlangs te gast in Almere. De minister... PvdA: Niet teveel externen inhurenControle op inhuur ZZP’ers door gemeente aangescherpt Door Robert MienstraALMERE – De excessen van inhuur door de gemeente van externen moet worden beteugeld en de... Raad wel of niet goed geïnformeerd door college?Nog steeds te weinig BOA’s op bussen allGo Door Robert MienstraALMERE – “Het college was voor de start van Keolis met de busmaatschappij allGo op de... Nieuwe schooljaar start nu al voor Coach4you ALMERE - Coach4you van de VMCA bereidt zich voor op het komende schooljaar met de start van de... Woonzorg Flevoland deelt liefde uit in het centrum STAD CENTRUM - Alsjelieft! En nee, dat is geen type fout. Met een pepermuntdoosje in de vorm van... Inschrijving Tour of Art sluit 3 maart ALMERE - De ervaring heeft geleerd dat veel kunstenaars zich te laat realiseren dat de inschrijftermijn voor de... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is...

Hot Chocolate-dochter in zee met Almeerder

Door Marcel Beijer
MUZIEKWIJK – ‘You Sexy Thing’, Every1one’s A Winner’ of ‘It Started With a Kiss’: allemaal wereldhits van de band Hot Chocolate. Almeerder Sheraldo King gaat nu nummers produceren voor Holly Bannis, de dochter van de zanger van de legendarische band.

Sheraldo King gaat de muziek produceren van Holly Bannis, de dochter van Hot Chocolate-zanger. (Foto: Fred Rotgans)


Voor de goede orde: Holly Bannis is niet de dochter van Errol Brown, de bekende kale zanger met snor, maar van zijn opvolger Greg Bannis, die ook de wereldbol over toerde met de band Hot Chocolate. Almeerder Sheraldo King uit de Muziekwijk is bijzonder trots op de samenwerking die hij krijgt met de Engelse zangeres. “Ik ben in 2016 begonnen om mijn nummers op internet te plaatsen”, vertelt King zijn verhaal. “Dat wekte de interesse van de Engelse platenmaatschappij SODA Tracks. Daar heb ik een aantal nummers voor geschreven en heb ik ook een aardig muzikaal CV opgebouwd. Via hen ontstond het contact met Holly Bannis. Zij is een opkomende zangeres die geen eigen muzikale begeleiding heeft.”
Op zijn zolderkamer tovert de Almeerder uit zijn computer het geluid van akoestische instrumenten. “Eigenlijk is het een bij elkaar geraapt zootje”, lacht King. “Maar het klinkt als een gewone band. En het klinkt ook gewoon erg goed. Dat produceren doe ik het liefst. Ik hoef niet zo nodig op de bühne. Ik blijf liever op de achtergrond.”
King weet nog niet welke stijl hij voor Holly Bannis gaat hanteren. “Van de demotapes die ik gehoord heb is ze nog zoekende naar een eigen stijl. Maar ik ga haar in maart ontmoeten in Londen. Daarna ga ik aan de slag.”

Artikel geplaatst op: 07 februari 2018 - 09:00

Gerelateerd

Delen