Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... Europese Subsidie voor Almeers mountainbikeproject ALMERE - Verschillende Flevolandse organisaties, hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op... Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen in Almere ALMERE - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was onlangs te gast in Almere. De minister... PvdA: Niet teveel externen inhurenControle op inhuur ZZP’ers door gemeente aangescherpt Door Robert MienstraALMERE – De excessen van inhuur door de gemeente van externen moet worden beteugeld en de... Raad wel of niet goed geïnformeerd door college?Nog steeds te weinig BOA’s op bussen allGo Door Robert MienstraALMERE – “Het college was voor de start van Keolis met de busmaatschappij allGo op de... Nieuwe schooljaar start nu al voor Coach4you ALMERE - Coach4you van de VMCA bereidt zich voor op het komende schooljaar met de start van de... Woonzorg Flevoland deelt liefde uit in het centrum STAD CENTRUM - Alsjelieft! En nee, dat is geen type fout. Met een pepermuntdoosje in de vorm van... Inschrijving Tour of Art sluit 3 maart ALMERE - De ervaring heeft geleerd dat veel kunstenaars zich te laat realiseren dat de inschrijftermijn voor de... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is...

'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen

STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt woensdag 31 januari om 20.00 uur op in de bibliotheek het Stadhuisplein. Hun performances noemen ze zelf ‘oproeringen’. Mario Withoud: “We zitten niet in een bepaald genre. Als iets ons kenmerkt, is het variatie.”

Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond vormen samen het kunstzinnige trio ‘Echte Mensen’. (Foto: aangeleverd)


Het optreden van Echte Mensen in Almere is de laatste tijdens een tournee langs Flevolandse bibliotheken in de Poëzieweek 2018. Deze is van 25 tot en met 31 januari en heeft als thema theater, onder het motto ‘Uitstromend, in het pluche van de zaal’.
Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond bundelen met Echte Mensen hun geestdrift voor het creëren van ‘poëtische geluidssculpturen’ en ‘interactieve culturele uitingen’. Zij opereren op het snijvlak van kunstzinnige en populaire muziek. Poëtische teksten en muziek versterken elkaar.
Withoud: “Met Echte Mensen bieden we een belevenis die onderscheidend is wat betreft vorm, inhoud en uitvoering. Onze performances noemen we ook wel ‘oproeringen’. Ons werk is zowel tegendraads als hartroerend.”

Publiek als voorbijganger


Door de inzet van creatieve technieken in woord en geluid wordt ook altijd de omgeving verwerkt in hun uitvoering. “We verleiden het publiek om zich op te stellen als een voorbijganger die toevallig een bijzonder tafereel meemaakt of als voyeur zonder dat het ongemakkelijk voelt”, zegt Withoud. “Toehoorders tuimelen de voorstelling in en geraken in een vrije val die spannend maar toch vertrouwd aanvoelt. De onderwerpen die we aansnijden zijn ernstig en eerlijk, maar er is ook ruimte voor een bevrijdende lach.”
Zie ook www.EchteMensen.net of filmpjes van het trio op het YouTube-kanaal Echte Mensen. Kaartjes voor de voorstelling op 31 januari kosten 6,50 euro voor bibliotheekleden, en 8,50 euro voor niet-leden.

Artikel geplaatst op: 22 januari 2018 - 09:55

Gerelateerd

Delen