Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... Europese Subsidie voor Almeers mountainbikeproject ALMERE - Verschillende Flevolandse organisaties, hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op... Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen in Almere ALMERE - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was onlangs te gast in Almere. De minister... PvdA: Niet teveel externen inhurenControle op inhuur ZZP’ers door gemeente aangescherpt Door Robert MienstraALMERE – De excessen van inhuur door de gemeente van externen moet worden beteugeld en de... Raad wel of niet goed geïnformeerd door college?Nog steeds te weinig BOA’s op bussen allGo Door Robert MienstraALMERE – “Het college was voor de start van Keolis met de busmaatschappij allGo op de... Nieuwe schooljaar start nu al voor Coach4you ALMERE - Coach4you van de VMCA bereidt zich voor op het komende schooljaar met de start van de... Woonzorg Flevoland deelt liefde uit in het centrum STAD CENTRUM - Alsjelieft! En nee, dat is geen type fout. Met een pepermuntdoosje in de vorm van... Inschrijving Tour of Art sluit 3 maart ALMERE - De ervaring heeft geleerd dat veel kunstenaars zich te laat realiseren dat de inschrijftermijn voor de... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is...

Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College

BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en leerlingen met een vergelijkbare ondersteuningsbehoefte, die potentie hebben om een regulier diploma te halen, maar zonder hulp dreigen uit te vallen. Leerlingen worden tijdens de lessen begeleid, maar ook in het nieuwe Trajectlokaal. Dit lokaal werd vorige week officieel geopend

Mirjam van Kleef aan het werk met Milan in het Trajectlokaal (Foto: aangeleverd)

.
De trajectbegeleiding is een initiatief van het OVC, passend Onderwijs en het Samenwerkingsverband Almere. De begeleiding wordt gedaan door een trajectbegeleider en een onderwijsassistent met kennis van en ervaring met de doelgroep. De begeleiding is vooral in de onderbouw intensief. Mirjam van Kleef, trajectbegeleider: “Leerlingen worden ondersteund bij het maken van een goede planning, de aanpak van de stof en het leren leren. We voeren individuele coachingsgesprekken en bieden een vertrouwde en rustige plek als een leerling een pauze of tussenuur heeft.” Haar collega Linda Burgers vult aan: “Het doel is om de zelfstandigheid te vergroten. Er is een intensieve samenwerking met ouders en hulpverlening en er wordt nauw samengewerkt met mentoren en docenten.”

 
Zelf ervaren


Tijdens de feestelijke opening konden bezoekers zelf ervaren, aan de hand van spelletjes, waar leerlingen met ASS tegen aan lopen. De heer en mevrouw Karssing, ouders van een leerling die gebruik maakt van de begeleiding, zijn enthousiast over het initiatief. “Het is een plek waar onze dochter zich veilig en geborgen voelt. Deze plek en de trajectbegeleiders maken het verschil.”
Henriët Speth van Passend Onderwijs Almere onderstreept dat leerlingen met dit initiatief zo passend mogelijk onderwijs kunnen volgen. “Er is sprake van gedegen voorbereiding, de juiste mensen met de juiste expertise, bereikbaarheid van de medewerkers in de school en een goede samenwerking met ouders.”
Ook de docenten zien de meerwaarde van de trajectbegeleiding. “Het is een goed initiatief. Een plek waar leerlingen uit de drukte tot rust kunnen komen en de aandacht krijgen die ze nodig hebben”, aldus docent Duits Christina Brandt.
Voor meer informatie over Trajectbegeleiding: Open Dag op zaterdag 3 februari van 10.00 tot 13.00 uur of op de website www.ovc.nl.

Artikel geplaatst op: 19 januari 2018 - 16:05

Gerelateerd

Delen