Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... Europese Subsidie voor Almeers mountainbikeproject ALMERE - Verschillende Flevolandse organisaties, hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op... Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen in Almere ALMERE - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was onlangs te gast in Almere. De minister... PvdA: Niet teveel externen inhurenControle op inhuur ZZP’ers door gemeente aangescherpt Door Robert MienstraALMERE – De excessen van inhuur door de gemeente van externen moet worden beteugeld en de... Raad wel of niet goed geïnformeerd door college?Nog steeds te weinig BOA’s op bussen allGo Door Robert MienstraALMERE – “Het college was voor de start van Keolis met de busmaatschappij allGo op de... Nieuwe schooljaar start nu al voor Coach4you ALMERE - Coach4you van de VMCA bereidt zich voor op het komende schooljaar met de start van de... Woonzorg Flevoland deelt liefde uit in het centrum STAD CENTRUM - Alsjelieft! En nee, dat is geen type fout. Met een pepermuntdoosje in de vorm van... Inschrijving Tour of Art sluit 3 maart ALMERE - De ervaring heeft geleerd dat veel kunstenaars zich te laat realiseren dat de inschrijftermijn voor de... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is...

Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt

Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens de zware storm glasplaten los. Eén persoon raakte daarbij gewond.

Foto: HV-ALmereTegenover het NOS Journaal laat Herrema weten dat er nu echt actie moet worden ondernomen door ProRail. Het is namelijk niet de eerste keer dat de gemeente ProRail hierover aanspreekt. “Ze beweren dat de glasplaten goed gemonteerd zijn, maar donderdag bleek anders”, aldus Herrema. “Het moet in ieder geval veilig zijn. Minimaal.”
Een paar maanden geleden liet Herrema weten dat het hele stationsgebied opgeknapt gaat worden.

Artikel geplaatst op: 19 januari 2018 - 08:00

Gerelateerd

Delen

1 reactie

Geplaatst door Abele de Jong 28 dagen geleden Reageer
De vraag is of de gemeente niet de fout is ingegaan bij de vergunning voor het plaatsen van de torens net naast het station. Mogelijk dmv windtunneltesten is het aan te tonen wat het effekt daarvan te verwachten was geweest. Maar nu direkt moeten er maatregelen genomen worden dat het glas niet meer op het station kan vallen; Gaas er onder spannen! Het glas bezwijkt volgens mij door druk verschillen voor dat het uit zijn sponning/bevestiging komt. De buiten zijde en ingangoverkappingen is ander verhaal dat ligt wat ingewikkelder, dat is niet eenvoudig te onderspannen met gaas. Ook moet moet er een protocol komen waar door iedereen weet wat te doen bij storm/valgevaar. Via taxi standplaatsen is station dan alleen nog veilig te verlaten. Ook werd er donderdag nog met bussen onderdoor gereden, ik vraag me af of ook die glasplaten niet door het dak/of dakluik van de lijnbussen heen zou vallen.

Abele de Jong Iv-Consult WTC-tower Almere

Plaats je reactie: