Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt

Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens de zware storm glasplaten los. Eén persoon raakte daarbij gewond.

Foto: HV-ALmereTegenover het NOS Journaal laat Herrema weten dat er nu echt actie moet worden ondernomen door ProRail. Het is namelijk niet de eerste keer dat de gemeente ProRail hierover aanspreekt. “Ze beweren dat de glasplaten goed gemonteerd zijn, maar donderdag bleek anders”, aldus Herrema. “Het moet in ieder geval veilig zijn. Minimaal.”
Een paar maanden geleden liet Herrema weten dat het hele stationsgebied opgeknapt gaat worden.

Artikel geplaatst op: 19 januari 2018 - 08:00

Gerelateerd

Delen

1 reactie

Geplaatst door Abele de Jong 4 maanden geleden Reageer
De vraag is of de gemeente niet de fout is ingegaan bij de vergunning voor het plaatsen van de torens net naast het station. Mogelijk dmv windtunneltesten is het aan te tonen wat het effekt daarvan te verwachten was geweest. Maar nu direkt moeten er maatregelen genomen worden dat het glas niet meer op het station kan vallen; Gaas er onder spannen! Het glas bezwijkt volgens mij door druk verschillen voor dat het uit zijn sponning/bevestiging komt. De buiten zijde en ingangoverkappingen is ander verhaal dat ligt wat ingewikkelder, dat is niet eenvoudig te onderspannen met gaas. Ook moet moet er een protocol komen waar door iedereen weet wat te doen bij storm/valgevaar. Via taxi standplaatsen is station dan alleen nog veilig te verlaten. Ook werd er donderdag nog met bussen onderdoor gereden, ik vraag me af of ook die glasplaten niet door het dak/of dakluik van de lijnbussen heen zou vallen.

Abele de Jong Iv-Consult WTC-tower Almere

Plaats je reactie: