Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Almere City FC terug naar echt gras

Door Robert Mienstra

De Almeerse profclub Almere City FC gaat komend seizoen weer voetballen op echt gras. Het kunstgras wordt in juni verwijderd en vervangen door een echte grasmat.

 

Dit nieuws bracht directeur John Bes van Almere City FC tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het stadion van de profclub. "Wij zijn een van de eerste Betaald Voetbal Organisaties die weer terug gaat naar echt gras."

Het kunstgras was bij diverse voetbalclubs afgelopen tijd onderwerp van discussie. Met name de koolstofkorrels zouden slechte invloed op de gezondheid kunnen hebben. Of dit een reden is om terug te gaan naar echt gras, meldde Bes niet. Feit is wel dat het bij de wedstrijden van de Almeerse club uit de Jupiler Leage voor de wedstrijd weer naar vers gemaaid gras gaat ruiken en dat spelers onder de modder het veld kunnen gaan verlaten. 

Artikel geplaatst op: 10 januari 2018 - 18:27

Gerelateerd

Delen