Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Almere City FC terug naar echt gras

Door Robert Mienstra

De Almeerse profclub Almere City FC gaat komend seizoen weer voetballen op echt gras. Het kunstgras wordt in juni verwijderd en vervangen door een echte grasmat.

 

Dit nieuws bracht directeur John Bes van Almere City FC tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het stadion van de profclub. "Wij zijn een van de eerste Betaald Voetbal Organisaties die weer terug gaat naar echt gras."

Het kunstgras was bij diverse voetbalclubs afgelopen tijd onderwerp van discussie. Met name de koolstofkorrels zouden slechte invloed op de gezondheid kunnen hebben. Of dit een reden is om terug te gaan naar echt gras, meldde Bes niet. Feit is wel dat het bij de wedstrijden van de Almeerse club uit de Jupiler Leage voor de wedstrijd weer naar vers gemaaid gras gaat ruiken en dat spelers onder de modder het veld kunnen gaan verlaten. 

Artikel geplaatst op: 10 januari 2018 - 18:27

Gerelateerd

Delen