Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Herrema wil IJmeerlijn nieuw leven inblazen

ALMERE – Wethouder Tjeerd Herrema wil de aanleg van de IJmeerlijn nieuw leven inblazen. De Almeerse wethouder zei dat voor de microfoon van de NOS.

Een optie voor de IJmeerlijn (Foto: NOS)


De realisatie van de IJmeerlijn wordt geregeld opgeworpen als het over de bereikbaarheid van Almere gaat. Het is een soort lightrail-verbinding van Almere naar Amsterdam. Een optie is dat de lijn start bij het knooppunt A27/A6 en dan in een rechte lijn bij Almere Pampus de Flevopolder verlaat en bij de Amsterdamse wijk IJburg verder loopt naar de Zuidas. De voedingsbodem voor de plannen werd behoorlijk concreet, maar de crisis in 2008 deed de discussie vervolgens verstommen omdat er onvoldoende geld beschikbaar was. Tegenover de NOS laat Herrema weten dat het tijd is om het plan weer af te stoffen, maar merkt ook dat het Rijk de hand op de knip wil houden. "Er is door het kabinet wel meer geld vrijgemaakt voor mobiliteit, maar het meeste is al belegd voor asfalt."
Volgens Herrema loopt de hele Randstad vast als er geen extra investeringen komen. Hij stelt dat op dit moment de wegen weliswaar verbreed worden, maar dat de trein nog steeds over een enkel lijntje de polder ingaat. “Gebeurt er niets, dan staat alles vast. De verbinding met Amsterdam en de grote steden eromheen: daar maak je het grote verschil. We vragen het kabinet om daar een investering in te doen. Daar waar het echt loont."

Artikel geplaatst op: 08 januari 2018 - 15:33

Gerelateerd

Delen