Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Beijer TV

Door Marcel Beijer

Ik ga een lokale omroep beginnen: Beijer TV, want wie een lokale omroep wil starten, moet over een overdosis ego beschikken.
Beijer TV wordt geen omroep met nieuwsprogramma’s, want op het gebied van nieuws is Almere DEZE WEEK niet te kloppen. En mijn zender komt ook niet met een ‘aangrijpende’ reportage van een kantklosvereniging of met een uur durend ‘openhartig’ interview met de broer van de reservekeeper van Buitenboys Zaterdag 2.
Op dit moment zijn er vijf partijen, die straks de kansloze concurrentie aangaan met bewezen successen als Boer Zoekt Vrouw, Heel Holland Bakt, Studio Sport, Netflix, YouTube en Fox Sport.
Beijer TV pakt het straks anders aan. Mijn zender springt in op het gegeven dat de andere vijf kandidaten voor de omroeplicentie elkaar nu al het licht in de ogen niet gunnen. Het wordt een keiharde oorlog. En dat geweld is goed voor mijn kijkcijfers.
Beijer TV komt met slechts één programma. Iedere voorzitter van de kandidaat-omroepen krijgt een webcam op het voorhoofd geplakt, zodat heel Almere 24 uur lang live kan meeleven met de roddels, achterklap, verdriet en het uiteindelijke geluk van de jubelende winnaar.
Direct na de bekendmaking dat Beijer TV de licentie heeft binnen gehaald, gaat mijn zender overigens alweer op zwart.
Ik zit dan met mijn 200.000 euro aan subsidie op de Bahama’s.
Artikel geplaatst op: 08 januari 2018 - 09:26

Gerelateerd

Delen