Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Almerepad opnieuw ontdekken met nieuwe site

ALMERE - Mooier kon 2018 voor Hans Prins niet beginnen: met een nieuw Almerepad, met een nieuwe website, www.almerepad.nl, maar een vertrouwde naam. Samen met de vrijwilligers van Almeerdaagse kan nu een koppeling gemaakt worden met de permanente markering, die werd ontwikkeld voor de meerdaagse wandeltochten in Almere.
'Het Almerepad is in eerste ontwerp ontwikkeld door de gemeente Almere. Nadien heeft het Wandelplatform-LAW de route op onderdelen aangepast, teneinde te kunnen voldoen aan kwaliteitscriteria en om het gebruiksgemak voor de wandelaar te vergroten.' Tot zover het citaat op pagina 85 van het boekje dat in april 2002 werd uitgegeven en gedurende enkele jaren verkrijgbaar was bij, onder meer, VVV Almere. Helaas bleek het niet mogelijk om te zorgen voor afdoende onderhoud. Door bouwactiviteiten zijn paden en markeringen verdwenen, nieuwe paden in nieuwe wijken werden niet in het systeem opgenomen.
Toen in 2008, na het initiatief van Hans Prins, de Almeerdaagse werd opgericht, heeft Hans Snel, toen directeur van Almere City Marketing ook het Almerepad onder de aandacht gebracht. De reactie van Hans Snel op het nieuws van het nieuwe Almerepad: “Wauw, gefeliciteerd Hans, dat is inderdaad een mooie mijlpaal!”
In 2008 werd al in een eerste overleg met Wandelplatform-LAW besproken hoe Almerepad en Almeerdaagse kunnen samenwerken. Dankzij die samenwerking werden de wandelknooppunten in Almere gerealiseerd en werd op 21 december 2017 de domeinnaam www.almerepad.nl overgedragen aan Almeerdaagse. Hierdoor zijn 18 wandeltochten, gebaseerd op wandelknooppunten, vanaf vandaag gratis beschikbaar voor iedere wandelaar.
Via de website almerepad.nl zijn de routes te downloaden voor gebruik met een smartphone.
Artikel geplaatst op: 09 januari 2018 - 09:15

Gerelateerd

Delen