Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Taiwan toont interesse in Upcycleperron

Door Robert Mienstra
ALMERE – Het upcycleperron dat in december 2017 door wethouder Frits Huis in Almere Haven is geopend, staat in internationale belangstelling. Taiwan heeft te kennen gegeven het project te willen kopiëren.
Wethouder Frits Huis opende in december het Upcycleperron. Er is nu al internationale belangstelling. (Foto: Fred Rotgans)

Oude en afgedankte goederen worden er naar toegebracht die opnieuw van economische waarde kunnen zijn. De nieuwe waarde van de goederen kan soms hoger liggen dan de oorspronkelijke waarde. Er worden op het Upcycleperron van afval nieuwe producten gemaakt. Dit jaar komen vertegenwoordigers van Taiwan naar Almere om te kijken of het project één op één in hun land te kopiëren is.
Artikel geplaatst op: 08 januari 2018 - 09:46

Gerelateerd

Delen