Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Politie vindt gestolen totempaal

HAVENKOM – De twee meter hoge totempaal die gestolen was bij Steakhouse Wild West is vrijdag teruggevonden door de politie. Eigenaresse Esther van Dijk kwam er donderdag, nadat de zaak een paar dagen gesloten was geweest, achter dat de totempaal er niet meer stond en deed aangifte.

De totempaal prijkt weer voor de deur van Steakhouse Wild West. De gestolen paal werd vrijdag teruggevonden door de politie. Totempaal rechts op de foto. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

De paal stond ruim 9 jaar buiten voor het steakhouse. Van Dijk was dan ook verbolgen toen ze erachter kwam dat de paal er niet meer stond. “Ik was echt heel pissig dat de paal weg was. Mensen moeten van andermans spullen afblijven. Ik werk er keihard voor!”

De totempaal is, volgens Van Dijk, een herkenningspunt voor klanten bij de zaak. “Binnen heb ik indiaan staan, buiten een cowboy. De totempaal hoort daar echt bij. Hij stond alle seizoenen buiten. Ik dacht dat dat wel kon.”

Van Dijk ik erg blij dat de paal terug is. “De politie stond ineens met een busje voor de deur om de totempaal terug te brengen. Hij hoort hier gewoon en staat hier al weer voor de deur. Mijn dag kan niet meer stuk!”

In het kader van het onderzoek kan de politie nog geen uitspraken doen over de vindplaats van de totempaal.

 

Artikel geplaatst op: 05 januari 2018 - 15:50

Gerelateerd

Delen