Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Almere’90 kijkt vol vertrouwen naar toekomst

Door Wesley Verboom
SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Het is een maandagavond in december en het is donker op het sportcomplex van Almere’90. Het oogt verlaten en leeg, maar schijn bedriegt. In de verte traint een jeugdteam van de honk- en softbalvereniging en vormt daarmee het bewijs dat de vereniging na 35 jaar nog springlevend is.

Het 35-jarig bestaan van Almere'90 wordt volgend jaar gevierd tijdens de organisatie van het Spring Classic Honk- en softball toernooi. (Foto: Albert Roozenburg)


“Het 35-jarig bestaan wordt volgend jaar nog dunnetjes gevierd tijdens de organisatie van het Spring Classic Honk- en softball toernooi”, zegt Manfred van Roekel, die net de voorzittershamer heeft overgedragen aan Julie Marcus. “Ik ben nu voorzitter van de Technische Commissie”, aldus Van Roekel, die daarna terugblikt op één van de hoogtepunten tijdens zijn voorzitterschap. “Van de Windmill classic Almere heb ik genoten, dat is een slow pitchevenement met tegenstanders uit alle hoeken van de wereld. Mooi om te zien dat dan op alle velden wordt gespeeld.”
Albert Roozenburg is ook aangeschoven. Het vroegere bestuurslid jeugdzaken is al bijna 25 jaar betrokken bij de vereniging, maar pas na de fusie met de Giants uit Diemen. In die periode is de naam van de vereniging omgedoopt naar B.S.C. Almere’90. “Mijn absolute hoogtepunt is het gastheerschap van het WK-honkbal in 2005”, glimlacht Roozenburg. “Voor dat toernooi is het huidige stadion gebouwd, waar we nog steeds complimenten over krijgen. Daarnaast heb ik genoten van de promotie naar de Hoofdklasse in 2008.”

Dieptepunt


Met het benoemen van de promotie stipt hij ook een dieptepunt aan. In 2010 moest het eerste honkbalteam zich vanwege het ontbreken van een financieel draagvlak terugtrekken uit de Hoofdklasse en begin 2016 kwam Almere’90 – waar Yankees-speler Mariekson (Didi) Gregorius speelde - nog in het nieuws nadat ternauwernood een faillissement was afgewend. Het vertrek van veel spelers had daar een belangrijke rol in.
Inmiddels schijnt de zon weer bij Almere’90. Van Roekel: “We zijn financieel bijna gezond en we groeien weer. Wij komen zelfs jeugdtrainers tekort. Verder ben ik erg blij dat bijna alle jeugdteams (zowel honk- als softbal) op het hoogste niveau spelen. Hopelijk lukt dat ook weer met onze eerste teams. Het nieuwe bestuur van de vereniging maakt daar mooie stappen in.”

Artikel geplaatst op: 03 januari 2018 - 11:14

Gerelateerd

Delen