Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Flevolanders kampioen lenen voor verbouwing

ALMERE - Dit jaar vragen Nederlanders 52,0 procent vaker een lening aan om een verbouwing te financieren. De hoogte van het leenbedrag voor een verbouwing is ook gestegen, met 14,2 procent naar 15.262 euro. Het hoogste gewenste bedrag is te vinden in Flevoland. Dit blijkt uit onderzoek van Geldshop, waarbij 7.633 leningaanvragen uit de eerste drie kwartalen van 2016 en 2017 werden onderzocht.

onderschrift


De aantrekkende economie, evenals de positieve trend die te zien is op de woningmarkt, hebben duidelijk gunstige effecten op het consumentenvertrouwen. Dit lijkt consumenten ook het vertrouwen te geven om vaker aan een verbouwing te denken.

Hoogste bedrag


Nederlanders willen steeds hogere bedragen lenen om een verbouwing te financieren. Waar het gewenste bedrag in 2016 nog 13.365 euro was, is dit in 2017 gestegen tot 15.262 euro; een toename van 14,2 procent. Het hoogste gewenste bedrag is te vinden in Flevoland. Flevolanders willen dit jaar gemiddeld 18.510 euro lenen voor een verbouwing. Dit is ruim 11 procent meer dan wat de inwoners van Flevoland vorig jaar wilden lenen.
Waar inwoners van Friesland vorig jaar het laagste gemiddelde leenbedrag wensten, zijn het ook dit jaar weer Friezen die het minst willen lenen voor een verbouwing. Het gemiddelde leenbedrag in Friesland is 12.881 euro. Ten opzichte van 2016 is het leenbedrag in Friesland hiermee wel ruim 10 procent omhoog gegaan
Het aantal aanvragen voor een verbouwingslening is onder huurders gestegen met 35 procent. 22,2 procent van de leningaanvragen ten behoeve van een verbouwing komt dit jaar van huurders. Het gemiddelde leenbedrag onder huurders bedraagt hierbij 8.990 euro.

 

Meer informatie: https://www.geldshop.nl/duidelijk-over-lenen/actueel/leenonderzoek-verbouwingen-2016-vs-2017

 

Artikel geplaatst op: 04 januari 2018 - 12:18

Gerelateerd

Delen