Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

'Mijn liefde voor varen ontstond op Noorderplassen'
Rebecca Belmer bouwt mee aan Solar Boat TU Delft

Door Robert Mienstra
ALMERE – “Ik bouw nu al een jaar fulltime mee aan de nieuwe Solar Boat van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) ”, vertelt de Almeerse studente Maritieme Techniek Rebecca Belmer (20). “Het doel is dat we met deze boot op zonne-energie een bijdrage gaan leveren aan het tegengaan van de grote vervuiling die de scheepvaart teweegbrengt.”
Rebecca Belmer: "Wij geloven dat zonne-energie de toekomst heeft in de maritieme wereld." (Foto: aangeleverd)

“Wij geloven dat zonne-energie de toekomst heeft in de maritieme wereld”, zegt Belmer. “De toepassing van die energie is eigenlijk vrij simpel. Daarom ontwerpt en produceert ons team van 24 studenten van de TU Delft een zonneboot die vaart op draagvleugels.”
Met twee draagvleugels ‘vliegt’ de boot over het water. “We kunnen er een topsnelheid van 55 kilometer per uur mee bereiken. We werken nu aan stabiliteit, snelheid en betrouwbaarheid”, legt Belmer uit. “Met de boot die we bouwen doen we mee aan de internationale Solar Sport One competitie. Deze bestaat uit races in zowel Nederland als Monaco.”
Toepasbaar

De studenten willen met de maritieme bedrijven gaan sparren over de toepasbaarheid van duurzame energie in de maritieme wereld. “Zo willen wij een bijdrage leveren aan het schoonmaken van de scheepvaartwereld en daardoor meewerken aan een gezond milieu.”
Noorderplassen

Belmer wil na haar studie aan de slag in de maritieme wereld. “Het lijkt me geweldig om schepen of grote jachten te ontwerpen. Dan wil ik natuurlijk ook toepassen wat ik nu leer en ontdek over schone energie”
De studente kreeg als kind al de liefde voor varen ingegeven. “Op de Noorderplassen leerde ik heel jong al zeilen van Gerard de Bont. Heel veel kinderen zeilden in Optimisten en Lasers op die plas. Dat ben ik als scholiere van basisschool De Omnibus en van het Trinitas Gymnasium blijven doen. Dat gevoel is nooit meer weggegaan. Alles wat ik nu doe en ga doen is dus ooit begonnen op de Noorderplassen.”
Artikel geplaatst op: 03 januari 2018 - 11:31

Gerelateerd

Delen