Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig

Door Cerberus
ALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van soft drugs) achter het stuur zat, of psychisch niet in orde was, hij weigert sowieso mee te werken aan een medisch rijvaardigheidsonderzoek, zo bleek donderdag bij de Raad van State.

Daar ging de Almeerder in hoger beroep tegen de eis van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid) om via een onderzoek vast te stellen of hij wel geschikt is om achter het stuur te zitten. In de tussentijd is zijn rijbewijs geschorst. Het CBR vindt het onverantwoord om de Almeerder zonder psychologisch onderzoek weer de weg op te sturen. De 30-jarige automobilist vindt een dergelijk onderzoek zinloos. Verder vecht hij het proces verbaal van zijn aanhouding aan.
Volgens de politie hielden ze de Almeerder in mei 2016 aan omdat zijn achterlichten het niet deden. Alleen reageerde hij helemaal niet op handgebaren en vragen van de agenten. De man zou recht voor zich uit gestaard hebben en in trance zijn geweest. Mogelijk zo stoned als een garnaal. De politie trof bovendien hennep en grote vloeitjes in de auto aan. Verder bekende de man na de aanhouding dat hij veel joints rookt en last heeft van psychische klachten. Later trok de man die verklaring in, hij zou slechts af en toe een jointje roken. En de reden dat hij zonder te reageren voor zich uit staarde was omdat hij ‘het verkeer in de gaten wilde houden’. Voor het CBR geeft de verklaring aan de agenten, ondanks de latere wijziging van zijn verklaring voldoende reden om de man medisch te onderzoeken. Eerder al kreeg de man ongelijk van de rechtbank en de kans lijkt zeer klein dat de Raad van State hem zijn rijbewijs zonder medisch onderzoek teruggeeft.
Uitspraak volgt binnen enkele weken.
Artikel geplaatst op: 12 december 2017 - 12:03

Gerelateerd

Delen