Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie

ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere Haven. Het ontwikkelingsplan legt de kaders vast voor succesvolle ontwikkeling van dit gebied in aanloop naar een nieuw bestemmingsplan. Zo biedt het ruimte voor circa 240 woningen en een hotel.
Er heeft overleg plaatsgevonden met bewoners, ondernemers en verenigingen uit Almere Haven. Het gaat om zowel om het versterken van de recreatiemogelijkheden en de beleving van de groene en blauwe kwaliteit als het toevoegen van de woonfunctie. Zo ontstaat er een evenwichtige combinatie van natuur en stad.
240 Woningen

Er wordt een wandelroute door het gebied aangelegd, de toegangen over de dijk krijgen een upgrade en recreatiemogelijkheden worden verbeterd en verruimd. Ook wordt het gebied bij het surfstrand en het Kinderwerkbos levendiger door de scouting, reddingsbrigade en kanovereniging hiernaartoe te verplaatsen. Het Manifestatieveld wordt gedeeltelijk ingericht als havenpark en blijft beschikbaar voor kleinschalige evenementen.
Ter preventie van blauwalg worden aanvullende maatregelen genomen. Daarnaast zijn er diverse maatregelen ter verbetering van de infrastructuur. Ook biedt het ontwikkelprogramma ruimte voor circa 240 woningen langs de jachthaven en rondom de kop van de Sluiskade aan het Gooimeer, een hotel en mogelijkheden voor kleinschalige en tijdelijke verblijfsrecreatie.
Informatiebijeenkomst

In Kerkcentrum de Goede Rede, aan de Kerkgracht 60, is op maandag 18 december een informatiebijeenkomst over de ontwikkeling van de Kustzone Almere Haven. De informatieavond is van 19.00 tot 20.30 uur.
In een serie informatie- en participatiebijeenkomsten hebben inwoners van Almere Haven hun standpunten en ideeën ingebracht. Samen met de uitgangspunten en ambities van de gemeente heeft dit de basis gevormd voor het ontwikkelingsplan. Dit plan kunnen bezoekers inzien. Wethouder Tjeerd Herrema is aanwezig. Bezoekers kunnen met hem in gesprek over het ontwikkelingsplan.
Artikel geplaatst op: 12 december 2017 - 13:28

Gerelateerd

Delen