Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis

ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren. Arthur Kolks, hoofd Gastvrijheid in het ziekenhuis, is tevreden: “Het is een mooi resultaat, zeker omdat het pas de eerste keer is dat wij meedoen aan de Gastvrijheidsmonitor. Bovendien is het een goede stimulans om de verbeterpunten aan te pakken, zodat we volgend jaar naar vijf sterren kunnen streven.”
Bestuursvoorzitter Anita Arts toont het bordje met de 4 sterren-score. Het bordje hangt aan de muur naast de receptie in de centrale hal. (Foto: aangeleverd)

Het Flevoziekenhuis scoort onder meer goed vanwege de mooie ruime hal, de ligging van mijnInfopunt direct bij de entree en de kwaliteit en diversiteit van de voeding. Ook de gastvrije houding van medewerkers, en met name de rol van de gastheren en –vrouwen bij de ingang, wordt gewaardeerd.
De verbeterpunten richten zich met name op de ambiance in het hele gebouw en de bewegwijzering. “Met beide aspecten zijn we druk bezig om verbeteringen aan te brengen”, legt Arthur Kolks uit. “Daar scoren we volgend jaar vast beter op.”
Belangrijk instrumen
t
Gastvrijheidszorg met Sterren heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk instrument voor de gehele zorgsector. Bij de toetsing komen alle aspecten van de gastvrijheidszorg aan bod komen zoals ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid. Dit jaar deden ruim 120 verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen en GGZ-instellingen mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren.
Artikel geplaatst op: 12 december 2017 - 10:55

Gerelateerd

Delen