Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis

ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren. Arthur Kolks, hoofd Gastvrijheid in het ziekenhuis, is tevreden: “Het is een mooi resultaat, zeker omdat het pas de eerste keer is dat wij meedoen aan de Gastvrijheidsmonitor. Bovendien is het een goede stimulans om de verbeterpunten aan te pakken, zodat we volgend jaar naar vijf sterren kunnen streven.”
Bestuursvoorzitter Anita Arts toont het bordje met de 4 sterren-score. Het bordje hangt aan de muur naast de receptie in de centrale hal. (Foto: aangeleverd)

Het Flevoziekenhuis scoort onder meer goed vanwege de mooie ruime hal, de ligging van mijnInfopunt direct bij de entree en de kwaliteit en diversiteit van de voeding. Ook de gastvrije houding van medewerkers, en met name de rol van de gastheren en –vrouwen bij de ingang, wordt gewaardeerd.
De verbeterpunten richten zich met name op de ambiance in het hele gebouw en de bewegwijzering. “Met beide aspecten zijn we druk bezig om verbeteringen aan te brengen”, legt Arthur Kolks uit. “Daar scoren we volgend jaar vast beter op.”
Belangrijk instrumen
t
Gastvrijheidszorg met Sterren heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk instrument voor de gehele zorgsector. Bij de toetsing komen alle aspecten van de gastvrijheidszorg aan bod komen zoals ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid. Dit jaar deden ruim 120 verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen en GGZ-instellingen mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren.
Artikel geplaatst op: 12 december 2017 - 10:55

Gerelateerd

Delen