Keolis: reizen voor ouderen met ons duurder dan met Connexxion

ALMERE – Ouderen uit Kruidenwijk uitten hun zorgen over de tarieven die de nieuwe busmaatschappij in Almere, Keolis, hanteert voor ouderen. Volgens Keolis klopt het dat busreizen voor 65-plussers met Connexxion in de daluren wel degelijk goedkoper was dan vanaf 10 december met Keolis het geval is.

 

In de concessie voor het busvervoer is voorgeschreven dat ouderen (65-plus) 34 procent leeftijdskorting krijgen bij het reizen op saldo. Ook zijn de Randstad Noord-abonnementen voorgeschreven, met een leeftijdskorting voor 65-plussers. ’65-plussers reizen daarmee (een stuk) goedkoper dan andere volwassenen’, zo meldde de gemeente vorige week. Keolis heeft er voor gekozen geen Dal Vrij 65+ abonnement op te nemen zoals Connexxion die voert. ‘De lage prijsstelling van zo’n abonnement past niet bij het intensieve gebruik ervan.’ Volgens Keolis-woordvoerder Manon Denessen klopt dat. “65-plussers kunnen met allGo wel met korting reizen. Die korting kan alleen worden verrekend als je met een persoonlijke OV-chipkaart op saldo reist. De korting geldt voor het basistarief en het instaptarief. Met de OV-chipkaart betaalt de reiziger voor de afstand die hij of zij heeft afgelegd. De totale kosten per rit bestaan uit het basistarief plus de kosten voor het aantal kilometers dat is afgelegd.” Daarvoor is geen speciaal tarief voor ouderen in de daluren.

 

Laag kilometertarief

Volgens Keolis zijn de kilometertarieven in Almere het goedkoopst van Nederland. “Het kilometertarief wordt jaarlijks vastgesteld op basis van indexering en de kostprijs-ontwikkelingen. Dit gebeurt in overleg met de opdrachtgever, in dit geval de gemeente Almere, en Reizigersvereniging ROCOVF Flevoland.”

 

Keolis of allGo?

Keolis Nederland hanteert in Almere een aantal merknamen. AllGo voor de stadsbussen en R-net voor de bussen die in de streek rijden. Keolis zet in totaal rond de honderd bussen in, waaronder een aantal zero-emissie bussen.

Artikel geplaatst op: 07 december 2017 - 13:58

Gerelateerd

Delen