Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Constructieve Floriade-avond Filmwijk

Door Robert Mienstra

FILMWIJK – “Er komt een streng parkeerregime tijdens de Floriade in Filmwijk”, zei wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) woensdagavond tijdens de Floriadebijeenkomst van het bewonersplatform Filmwijk. Dit als antwoord op vragen van bewoners die zich zorgen maakten over eventuele parkeerdruk in hun wijk tijdens het evenement Floriade.

Met deze uitspraak stelde de wethouder de bewoners tevreden. “Het wordt parkeren voor bewoners, hun familie en vrienden. Andere automobilisten hebben er tijdens het evenement niets te zoeken en dat gaan we handhaven”, stelde de wethouder.

Een aantal bewoners kwam met voorstellen om de strook tussen het Vogeleiland en de Veluwedreef te vergroenen “om zo ook de geluidsoverlast van de A6 tegen te gaan.” De wethouder liet in het midden of hij aan die wens tegemoet kon komen. “Vergroening daar levert geen geluidsreductie van de A6 op. Daarom gaan we speciaal fluisterasfalt op de A6 toepassen.”

Kasteel
De vraag wat er met het kasteel gaat gebeuren beantwoordde de wethouder met: “Het kasteel is mij wel een doorn in het oog. Er zijn nu gesprekken gaande over het kasteel, maar daar zit nog niet veel schot in.”

Brug
Welke brug er gaat komen van de Filmwijk naar de Floriade is nu in de ontwikkelingsfase. “Er is budget voor vrij gemaakt door de raad”, zei Herrema. “Uiteindelijk worden er twee ontwerpen aan de inwoners van de stad voorgesteld. Zij mogen stemmen en het winnende concept wordt gebouwd.”

De Floriade-avond bleek voor veel Filmwijkers constructief. Alle vragen werden door de wethouder beantwoord voordat het slotwoord gesproken werd. Uiteindelijk leverde de avond slechts één boze mevrouw op die de Floriade maar niks vond. De toelichting van stedebouwkundige Ria van Dijk werd zelfs beloond met een applaus door de volle zaal.

 

 

Artikel geplaatst op: 06 december 2017 - 21:17

Gerelateerd

Delen