Nieuws
Jo Bosma (84) collecteert nog altijd voor het Leger'Ik droom van een Almere waar vrede heerst' door Marcel BeijerMUZIEKWIJK – Vorige week hield het Leger des Heils haar jaarlijkse collecte en – nu de... Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René...

Constructieve Floriade-avond Filmwijk

Door Robert Mienstra

FILMWIJK – “Er komt een streng parkeerregime tijdens de Floriade in Filmwijk”, zei wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) woensdagavond tijdens de Floriadebijeenkomst van het bewonersplatform Filmwijk. Dit als antwoord op vragen van bewoners die zich zorgen maakten over eventuele parkeerdruk in hun wijk tijdens het evenement Floriade.

Met deze uitspraak stelde de wethouder de bewoners tevreden. “Het wordt parkeren voor bewoners, hun familie en vrienden. Andere automobilisten hebben er tijdens het evenement niets te zoeken en dat gaan we handhaven”, stelde de wethouder.

Een aantal bewoners kwam met voorstellen om de strook tussen het Vogeleiland en de Veluwedreef te vergroenen “om zo ook de geluidsoverlast van de A6 tegen te gaan.” De wethouder liet in het midden of hij aan die wens tegemoet kon komen. “Vergroening daar levert geen geluidsreductie van de A6 op. Daarom gaan we speciaal fluisterasfalt op de A6 toepassen.”

Kasteel
De vraag wat er met het kasteel gaat gebeuren beantwoordde de wethouder met: “Het kasteel is mij wel een doorn in het oog. Er zijn nu gesprekken gaande over het kasteel, maar daar zit nog niet veel schot in.”

Brug
Welke brug er gaat komen van de Filmwijk naar de Floriade is nu in de ontwikkelingsfase. “Er is budget voor vrij gemaakt door de raad”, zei Herrema. “Uiteindelijk worden er twee ontwerpen aan de inwoners van de stad voorgesteld. Zij mogen stemmen en het winnende concept wordt gebouwd.”

De Floriade-avond bleek voor veel Filmwijkers constructief. Alle vragen werden door de wethouder beantwoord voordat het slotwoord gesproken werd. Uiteindelijk leverde de avond slechts één boze mevrouw op die de Floriade maar niks vond. De toelichting van stedebouwkundige Ria van Dijk werd zelfs beloond met een applaus door de volle zaal.

 

 

Artikel geplaatst op: 06 december 2017 - 21:17

Gerelateerd

Delen