Nieuws
Jo Bosma (84) collecteert nog altijd voor het Leger'Ik droom van een Almere waar vrede heerst' door Marcel BeijerMUZIEKWIJK – Vorige week hield het Leger des Heils haar jaarlijkse collecte en – nu de... Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René...

Bomen Hollywoodlaan niet vitaal

Door Robert Mienstra
ALMERE – De bomen aan de Hollywoordlaan zijn niet vitaal. De gemeente weet nog niet of zij hier iets aan gaat doen. Bewoners van de Filmwijk hadden van een ambtenaar van de gemeente te horen gekregen dat ook in deze straat gekapt gaat worden.

“We weten dat de ontwikkeling en vitaliteit van de lindebomen aan de Hollywoodlaan te wensen overlaat”, zegt Nicole Klockenbrink van de gemeente. “De groeiplaats-omstandigheden zijn zeker niet optimaal en komen de verdere groei en gezondheid van de bomen niet ten goede.”
Bomenkader

De woordvoerster van verantwoordelijk wethouder Frits Huis (Leefbaar Almere) weet nog niet of er iets met de bomen gaat gebeuren, zoals aan de bewoners wel is gemeld. “Of we hier iets aan gaan doen, wat en wanneer weten we op dit moment nog niet. Zeker is wel dat we tegen die tijd de uitgangspunten van het bomenkader gaan hanteren en omwonenden gaan betrekken bij de eventuele verwijdering en vervanging.”
Halverwege november werden er bomen aan de Ingrid Bergmanstraat in Filmwijk omgezaagd. Bewoners meldden daar dat zij veel te laat over de kap waren geïnformeerd.
Artikel geplaatst op: 06 december 2017 - 10:53

Gerelateerd

Delen