Bomen Hollywoodlaan niet vitaal

Door Robert Mienstra
ALMERE – De bomen aan de Hollywoordlaan zijn niet vitaal. De gemeente weet nog niet of zij hier iets aan gaat doen. Bewoners van de Filmwijk hadden van een ambtenaar van de gemeente te horen gekregen dat ook in deze straat gekapt gaat worden.

“We weten dat de ontwikkeling en vitaliteit van de lindebomen aan de Hollywoodlaan te wensen overlaat”, zegt Nicole Klockenbrink van de gemeente. “De groeiplaats-omstandigheden zijn zeker niet optimaal en komen de verdere groei en gezondheid van de bomen niet ten goede.”
Bomenkader

De woordvoerster van verantwoordelijk wethouder Frits Huis (Leefbaar Almere) weet nog niet of er iets met de bomen gaat gebeuren, zoals aan de bewoners wel is gemeld. “Of we hier iets aan gaan doen, wat en wanneer weten we op dit moment nog niet. Zeker is wel dat we tegen die tijd de uitgangspunten van het bomenkader gaan hanteren en omwonenden gaan betrekken bij de eventuele verwijdering en vervanging.”
Halverwege november werden er bomen aan de Ingrid Bergmanstraat in Filmwijk omgezaagd. Bewoners meldden daar dat zij veel te laat over de kap waren geïnformeerd.
Artikel geplaatst op: 06 december 2017 - 10:53

Gerelateerd

Delen