Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Bomen Hollywoodlaan niet vitaal

Door Robert Mienstra
ALMERE – De bomen aan de Hollywoordlaan zijn niet vitaal. De gemeente weet nog niet of zij hier iets aan gaat doen. Bewoners van de Filmwijk hadden van een ambtenaar van de gemeente te horen gekregen dat ook in deze straat gekapt gaat worden.

“We weten dat de ontwikkeling en vitaliteit van de lindebomen aan de Hollywoodlaan te wensen overlaat”, zegt Nicole Klockenbrink van de gemeente. “De groeiplaats-omstandigheden zijn zeker niet optimaal en komen de verdere groei en gezondheid van de bomen niet ten goede.”
Bomenkader

De woordvoerster van verantwoordelijk wethouder Frits Huis (Leefbaar Almere) weet nog niet of er iets met de bomen gaat gebeuren, zoals aan de bewoners wel is gemeld. “Of we hier iets aan gaan doen, wat en wanneer weten we op dit moment nog niet. Zeker is wel dat we tegen die tijd de uitgangspunten van het bomenkader gaan hanteren en omwonenden gaan betrekken bij de eventuele verwijdering en vervanging.”
Halverwege november werden er bomen aan de Ingrid Bergmanstraat in Filmwijk omgezaagd. Bewoners meldden daar dat zij veel te laat over de kap waren geïnformeerd.
Artikel geplaatst op: 06 december 2017 - 10:53

Gerelateerd

Delen