De Ontdekking meest mediawijze school Flevoland

ALMERE - Groep 6/7/8 van basisschool De Ontdekking uit Almere is de ‘Meest mediawijze klas van Flevoland’ geworden tijdens de zevende editie van de MediaMasters Game: Nederlands grootste mediawijsheidproject voor groep 7 en 8. Nadat duizenden klassen een week lang mediawijze opdrachten hadden gemaakt in de klas en thuis, bleek deze klas het mediawijsheidspel het best te hebben doorlopen van de provincie Flevoland.
Groep 6/7/8 van OBS De Ontdekking is trots op het diploma Mediawijsheid. (Foto: aangeleverd)

“Juf Evelien, leerkracht van De Ontdekking “We vinden het ontzettend cool dat wij de beste MediaMasters van Flevoland zijn. Toen we hoorden dat onze klas de beste van Flevoland is, gilden we het uit! We verheugen ons erop om te zien op welke plaats we landelijk zijn geëindigd.”
Diploma

Leerlingen gingen tijdens de MediaMasters Game vijf speldagen aan de slag met onderwerpen zoals nepnieuws, sociale media, reclame, virtual reality en online gedrag. Daarnaast hebben leerlingen thuis een digitale krant en vlogs gemaakt,een virtual reality-les getekend en gingen ze in gesprek met hun ouders over elkaars mediagebruik. Aan het eind van het mediawijsheidspel ontving iedere deelnemer een MediaMasters-diploma. De MediaMasters Game is een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid, beide initiatieven van Mediawijzer.net.
Artikel geplaatst op: 05 december 2017 - 15:31

Gerelateerd

Delen