Nieuws
Jo Bosma (84) collecteert nog altijd voor het Leger'Ik droom van een Almere waar vrede heerst' door Marcel BeijerMUZIEKWIJK – Vorige week hield het Leger des Heils haar jaarlijkse collecte en – nu de... Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René...

Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen

DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond tijdens de Politieke Markt een beetje geïrriteerd dat de PvdA aan de BIZ wil vasthouden.
Een BIZ (Bedrijven Investerings Zone) is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Ze betalen daarvoor dan iets meer belasting. Die belasting wordt dan specifiek ingezet voor het BIZ-gebied.
Hassan Buyatui (PvdA) maakt zich al jaren sterk om voor bedrijventerrein De Vaart zo’n BIZ van de grond te krijgen. Met die investering zou het bedrijventerrein vooral veiliger kunnen worden. De ondernemers op het bedrijventerrein konden het echter onderling niet eens worden over een gezamenlijke BIZ. Buyatui pleit nu voor twee kleinere BIZ-gebieden op De Vaart, maar tijdens de Politieke Markt bleek dat hij alleen in de opvatting staat. De overige raadsleden zijn van mening dat het initiatief van de ondernemers moet komen. Ook wethouder Mark Pol is die mening toegedaan. “De BIZ is een fantastisch middel op winkelgebieden een meerwaarde te geven, maar op De Vaart is er geen meerderheid te vinden. Dan houdt het op. Misschien is De Vaart in omvang wel te hoog gegrepen om als eerste BIZ-gebied in Almere van start te gaan. Misschien dat het centrum van Haven zich er beter voor leent.”
De wethouder stelde dat de laatste jaren ‘voor tonnen’ in de herstructurering van De Vaart is geïnvesteerd. “Er wordt nu een beeld geschetst dat De Vaart in deplorabele staat verkeerd. Dat is niet terecht. Ik nodig alle raadsleden uit voor een werkbezoek om dat met eigen ogen te zien.”
Artikel geplaatst op: 17 november 2017 - 10:04

Gerelateerd

Delen