Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen

DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond tijdens de Politieke Markt een beetje geïrriteerd dat de PvdA aan de BIZ wil vasthouden.
Een BIZ (Bedrijven Investerings Zone) is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Ze betalen daarvoor dan iets meer belasting. Die belasting wordt dan specifiek ingezet voor het BIZ-gebied.
Hassan Buyatui (PvdA) maakt zich al jaren sterk om voor bedrijventerrein De Vaart zo’n BIZ van de grond te krijgen. Met die investering zou het bedrijventerrein vooral veiliger kunnen worden. De ondernemers op het bedrijventerrein konden het echter onderling niet eens worden over een gezamenlijke BIZ. Buyatui pleit nu voor twee kleinere BIZ-gebieden op De Vaart, maar tijdens de Politieke Markt bleek dat hij alleen in de opvatting staat. De overige raadsleden zijn van mening dat het initiatief van de ondernemers moet komen. Ook wethouder Mark Pol is die mening toegedaan. “De BIZ is een fantastisch middel op winkelgebieden een meerwaarde te geven, maar op De Vaart is er geen meerderheid te vinden. Dan houdt het op. Misschien is De Vaart in omvang wel te hoog gegrepen om als eerste BIZ-gebied in Almere van start te gaan. Misschien dat het centrum van Haven zich er beter voor leent.”
De wethouder stelde dat de laatste jaren ‘voor tonnen’ in de herstructurering van De Vaart is geïnvesteerd. “Er wordt nu een beeld geschetst dat De Vaart in deplorabele staat verkeerd. Dat is niet terecht. Ik nodig alle raadsleden uit voor een werkbezoek om dat met eigen ogen te zien.”
Artikel geplaatst op: 17 november 2017 - 10:04

Gerelateerd

Delen