Nieuws
Jo Bosma (84) collecteert nog altijd voor het Leger'Ik droom van een Almere waar vrede heerst' door Marcel BeijerMUZIEKWIJK – Vorige week hield het Leger des Heils haar jaarlijkse collecte en – nu de... Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René...

Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay

ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad (COR) van de politie. Almeerder Giltay zou op kosten van de politie geld hebben verbrast aan etentjes en feesten. 

het artikel in ADEen aantal Almeerse ondernemers laat tegenover het AD weten dat in het onderzoek naar Giltay dusdanige fouten zijn gemaakt dat strafvervolging van Giltay op losse schroeven staat. Zo zouden ontlastende verklaringen voor Giltay uit de dossiers zijn weggelaten en zijn de Almeerse ondernemers door de Rijksrecherche als verdachte aangemerkt terwijl ze eerder als getuige waren gehoord. “Dat is in strijd met het recht op een eerlijk proces”, zegt advocaat Vincent van der Velde. In het AD worden met name Claudia de Jong (De Jong Boekingen) en Willem Miermans (Media036) opgevoerd. Via hun advocaat stellen zij dat ze er zijn ingelokt door de politie.
Het OM bevestigt tegenover het AD dat ‘verschillende ondernemers ‘ als verdachte zijn gehoord en dat hun getuigenverhoren uit het interne onderzoek zijn meegenomen in de strafdossiers. Het OM ontkent dat er subjectief onderzoek is gedaan.

Artikel geplaatst op: 17 november 2017 - 09:04

Gerelateerd

Delen