Nieuws
Column Hoeksteen: wapens op school Hoe zou het zijn om als leraar bewapend op school les te geven?De nieuwe column van Robert Mienstra.... Gratis informatie en advies voor slechtzienden HAVEN CENTRUM - Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede informatie en advies over slechtziend- en blindheid... UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Muzikale pareltjes bij Goede Rede Concerten HAVEN CENTRUM - In de maand maart staan twee bijzondere concerten op het programma van Goede Rede Concerten,... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een... Regelmatig bewegen vertraagd dementieproces ALMERE – Bewegen is belangrijk bij dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen zelfs het dementieproces... 90 km op de A6Nieuwe oprit Almere Haven en de Steigerdreef ALMERE - Begin april worden de nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad en de verbindingsweg Steigerdreef in gebruik...

Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay

ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad (COR) van de politie. Almeerder Giltay zou op kosten van de politie geld hebben verbrast aan etentjes en feesten. 

het artikel in ADEen aantal Almeerse ondernemers laat tegenover het AD weten dat in het onderzoek naar Giltay dusdanige fouten zijn gemaakt dat strafvervolging van Giltay op losse schroeven staat. Zo zouden ontlastende verklaringen voor Giltay uit de dossiers zijn weggelaten en zijn de Almeerse ondernemers door de Rijksrecherche als verdachte aangemerkt terwijl ze eerder als getuige waren gehoord. “Dat is in strijd met het recht op een eerlijk proces”, zegt advocaat Vincent van der Velde. In het AD worden met name Claudia de Jong (De Jong Boekingen) en Willem Miermans (Media036) opgevoerd. Via hun advocaat stellen zij dat ze er zijn ingelokt door de politie.
Het OM bevestigt tegenover het AD dat ‘verschillende ondernemers ‘ als verdachte zijn gehoord en dat hun getuigenverhoren uit het interne onderzoek zijn meegenomen in de strafdossiers. Het OM ontkent dat er subjectief onderzoek is gedaan.

Artikel geplaatst op: 17 november 2017 - 09:04

Gerelateerd

Delen