Efteling als inspiratiebron
Natuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé

EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën worden geboren, maar bij Gino Beers ligt dat anders. De 10-jarige natuurliefhebber bedacht een plan om de speeltuin en de omgeving in zijn buurt netjes te houden.
Wethouder René Peeters onthulde de prullenbakken van Gino Beers. (Foto: Lex Beers)

“Dat was het versieren en van geluid voorzien van de prullenbakken. Een beetje zoals in de Efteling”, zegt Gino. De kleine natuurliefhebber vertelt na een eerste aarzeling enthousiast over zijn idee. Zijn ouders naast hem glimmen van trots. “Nadat ik het idee had verzonnen, heb ik een brief geschreven naar burgemeester Franc Weerwind en kreeg ik toestemming om mijn plan uit te werken.”
Uit de brief die Gino vervolgens laat zien, valt op te maken dat Weerwind direct weg was van zijn plan om medebewoners en kinderen uit de buurt te stimuleren om beter voor de natuur te zorgen. Met behulp van zijn ouders spoot hij vervolgens bestaande vuilnisbakken over en voorzag die van een prachtige dierenfoto waarvan de meeste zijn gemaakt door vader Lex, die vervolgens ook een apparaatje met dierengeluiden in elkaar knutselde. “Als je iets weggooit, hoor je ook echt een vos, een vogel of een hert”, glundert Gino.
Klus

“Het was een klus om die vuilnisbakken op te knappen, want die moesten enkele keren worden overgespoten”, vult Lex zijn zoon aan. “Gelukkig konden we gebruikmaken van de loods, waar onze caravan staat gestald.”
Vorige maand werden de vuilnisbakken onthuld in het bijzijn van onder andere klasgenootjes, ouders en wethouder René Peeters. Gino: “Er was zelfs een poffertjeskraam aanwezig, maar het belangrijkste is dat het schoner is in de buurt.”
Gino, die later het liefst uitvinder wil worden, is genomineerd voor een ‘Almeerse Kei’. Dat is een aanmoedigingsprijs voor Almeerders tussen de 4 en 12 jaar, die iets speciaals doen: van het verzorgen van een zieke moeder tot het organiseren van wijkactiviteiten.
Artikel geplaatst op: 15 november 2017 - 12:25

Gerelateerd

Delen