Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Efteling als inspiratiebron
Natuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé

EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën worden geboren, maar bij Gino Beers ligt dat anders. De 10-jarige natuurliefhebber bedacht een plan om de speeltuin en de omgeving in zijn buurt netjes te houden.
Wethouder René Peeters onthulde de prullenbakken van Gino Beers. (Foto: Lex Beers)

“Dat was het versieren en van geluid voorzien van de prullenbakken. Een beetje zoals in de Efteling”, zegt Gino. De kleine natuurliefhebber vertelt na een eerste aarzeling enthousiast over zijn idee. Zijn ouders naast hem glimmen van trots. “Nadat ik het idee had verzonnen, heb ik een brief geschreven naar burgemeester Franc Weerwind en kreeg ik toestemming om mijn plan uit te werken.”
Uit de brief die Gino vervolgens laat zien, valt op te maken dat Weerwind direct weg was van zijn plan om medebewoners en kinderen uit de buurt te stimuleren om beter voor de natuur te zorgen. Met behulp van zijn ouders spoot hij vervolgens bestaande vuilnisbakken over en voorzag die van een prachtige dierenfoto waarvan de meeste zijn gemaakt door vader Lex, die vervolgens ook een apparaatje met dierengeluiden in elkaar knutselde. “Als je iets weggooit, hoor je ook echt een vos, een vogel of een hert”, glundert Gino.
Klus

“Het was een klus om die vuilnisbakken op te knappen, want die moesten enkele keren worden overgespoten”, vult Lex zijn zoon aan. “Gelukkig konden we gebruikmaken van de loods, waar onze caravan staat gestald.”
Vorige maand werden de vuilnisbakken onthuld in het bijzijn van onder andere klasgenootjes, ouders en wethouder René Peeters. Gino: “Er was zelfs een poffertjeskraam aanwezig, maar het belangrijkste is dat het schoner is in de buurt.”
Gino, die later het liefst uitvinder wil worden, is genomineerd voor een ‘Almeerse Kei’. Dat is een aanmoedigingsprijs voor Almeerders tussen de 4 en 12 jaar, die iets speciaals doen: van het verzorgen van een zieke moeder tot het organiseren van wijkactiviteiten.
Artikel geplaatst op: 15 november 2017 - 12:25

Gerelateerd

Delen