Nieuws
Deel fietspad Kolthoornpad onder A6 afgesloten ALMERE - Voor de verbreding van de A6 is het noodzakelijk om bestaande fietsroutes aan te passen. Dit... Inloopspreekuur A6 in bouwkeer Rijkswaterstaat ALMERE – Inwoners die vragen hebben over de verbreding van de A6 kunnen elke eerste donderdag van 16.00... Almere Centrum wint titel Beste Binnenstad 2017-2019 De titel Beste Binnenstad 2017 – 2019 is donderdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam toegekend aan Almere... Leger des Heils collecteert ALMERE - Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan tot en met 2 december langs de deuren met... Expositie detailtekenaar Tim ter Wal HAVEN CENTRUM - De Almeerder Tim ter Wal is een detailtekenaar. Zijn werk is te bewonderen in kerkcentrum... Leerlingen organiseren OVC Cross BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere.... Video: Bram Koedam en Marit Kamstra winnen schrijversprijs Video: De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van... Tineke Schouten beschermvrouwe Heart Beat STAD CENTRUM – Cabaretière en comédienne Tineke Schouten is woensdag 22 november officieel benoemd tot beschermvrouwe van de... Rob van de Kamp (D66) stopt tijdelijk als raadslid ALMERE - D66-raadslid Rob van de Kamp legt tijdelijk zijn functie als raadslid neer wegens gezondheidsredenen. Erik Kunst... Trekpaard haalt hout uit bos HOUT – Tijdens de Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan, zondag 26 november, kunnen bezoekers zien hoe een prachtig...

Een zee aan rood-witte afzetbakens

STAD CENTRUM – Vooral veel rood-wit komt de automobilist op de Spoordreef tegemoet. Sinds maandag 6 november is de gemeente daar, bij de kruising met de Korte Promenade en de Koopmanstraat, bezig met het vervangen van de verkeerslichten.

Almere Stad krijgt nieuwe verkeerslichten. Daarom zijn er de komende weken veel van dit soort afzetbakens te zien. Fietsers moeten tijdelijk even omrijden. (Foto: Almere DEZE WEEK)


De kruising Spoordreef/Korte Promenade is het eerste punt waar de gemeente de verkeerslichten vervangt voor energiezuinigere lampen. Daarna volgen er nog vijf kruisingen die onder handen genomen worden. Met de nieuwe verkeersregelkasten kan flexibeler ingespeeld worden op toekomstige ontwikkelingen zoals communicatie met intelligente voertuigen. Bovendien zijn de ledlampen langs en boven de weg vijftien jaar oud; ze hebben het einde van hun levensduur bereikt. De nieuwe ledlampen zijn van de nieuwste generatie en verbruiken (ongedimd) 11W, en gedimd tijdens de avond en nachtelijke uren nog maar 4W. Dat is een energiereductie van meer dan 50 procent.

Tot en met 1 december


De werkzaamheden aan de Spoordreef/Koopmanstraat duren nog tot en met 15 november. Daarna is de Spoordreef/Schoutstraat aan de beurt (16 en 17 november), Spoordreef/Waddenweg (21, 22 en 23 november), Waddendreef/Wisselweg (21, 22 en 23 november), Schrijverstraat/Landdrostdreef (27 november tot en met 1 december) en ook die data de Landdrostdreef/Cinemadreef.

Artikel geplaatst op: 08 november 2017 - 14:54

Gerelateerd

Delen