Nieuws
Weteringweg zeven nachten dicht ALMERE - De Weteringweg is ter hoogte van het viaduct in beide richtingen afgesloten van maandag 5 maart... Raad van State heeft geen probleem met oplaadpaal voor woning Door persbureau CerberusDEN HAAG/ALMERE – De gemeente Almere hoeft in de Buitenhof een oplaadpaal voor elektrische auto’s niet... Ontdek welke dieren er ’s nachts in de tuin scharrelen ALMERE – Wie benieuwd is welke dieren er ’s nachts in de tuin rondscharrelen, kan zich opgeven voor... Informatiemarkt Parkhuys FILMWIJK – Parkhuys Almere, gevestigd aan de Buñuellaan 1, organiseert zaterdag 3 maart van 11.00 tot 15.00 uur... Bijeenkomst voor mensen met hersenletsel PARKWIJK – NAH Ontmoetingspunt Almere wil mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) de kans geven om elkaar te ontmoeten.... Voorjaarsconcert Almere pluskoor MUZIEKWIJK - Het Almere Pluskoor geeft zaterdag 17 maart weer een concert in ’t Klankbord aan de Pianoweg... Almeerse Botter AM1 op de werf ALMERE – De Almeerse botter AM1 ligt weer op de werf. Het schip, dat is gebouwd in 1890,... Ga erop uit in de voorjaarsvakantie met Stad & Natuur ALMERE – De voorjaarsvakantie is dé tijd om naar buiten te gaan. Kom in de vakantie naar De... Voorjaarsvakantie met Staatsbosbeheer ALMERE – Staatsbosbeheer organiseert tijdens de voorjaarsvakantie vanaf 26 februari verschillende extra activiteiten. Wandeling door het AlmeerderhoutWandel samen... Almeerse woningmarkt 'overspannen' Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De Almeerse woningmarkt is overspannen. Er is veel vraag naar koopwoningen en het aanbod...

Een zee aan rood-witte afzetbakens

STAD CENTRUM – Vooral veel rood-wit komt de automobilist op de Spoordreef tegemoet. Sinds maandag 6 november is de gemeente daar, bij de kruising met de Korte Promenade en de Koopmanstraat, bezig met het vervangen van de verkeerslichten.

Almere Stad krijgt nieuwe verkeerslichten. Daarom zijn er de komende weken veel van dit soort afzetbakens te zien. Fietsers moeten tijdelijk even omrijden. (Foto: Almere DEZE WEEK)


De kruising Spoordreef/Korte Promenade is het eerste punt waar de gemeente de verkeerslichten vervangt voor energiezuinigere lampen. Daarna volgen er nog vijf kruisingen die onder handen genomen worden. Met de nieuwe verkeersregelkasten kan flexibeler ingespeeld worden op toekomstige ontwikkelingen zoals communicatie met intelligente voertuigen. Bovendien zijn de ledlampen langs en boven de weg vijftien jaar oud; ze hebben het einde van hun levensduur bereikt. De nieuwe ledlampen zijn van de nieuwste generatie en verbruiken (ongedimd) 11W, en gedimd tijdens de avond en nachtelijke uren nog maar 4W. Dat is een energiereductie van meer dan 50 procent.

Tot en met 1 december


De werkzaamheden aan de Spoordreef/Koopmanstraat duren nog tot en met 15 november. Daarna is de Spoordreef/Schoutstraat aan de beurt (16 en 17 november), Spoordreef/Waddenweg (21, 22 en 23 november), Waddendreef/Wisselweg (21, 22 en 23 november), Schrijverstraat/Landdrostdreef (27 november tot en met 1 december) en ook die data de Landdrostdreef/Cinemadreef.

Artikel geplaatst op: 08 november 2017 - 14:54

Gerelateerd

Delen