Nieuws
Deel fietspad Kolthoornpad onder A6 afgesloten ALMERE - Voor de verbreding van de A6 is het noodzakelijk om bestaande fietsroutes aan te passen. Dit... Inloopspreekuur A6 in bouwkeer Rijkswaterstaat ALMERE – Inwoners die vragen hebben over de verbreding van de A6 kunnen elke eerste donderdag van 16.00... Almere Centrum wint titel Beste Binnenstad 2017-2019 De titel Beste Binnenstad 2017 – 2019 is donderdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam toegekend aan Almere... Leger des Heils collecteert ALMERE - Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan tot en met 2 december langs de deuren met... Expositie detailtekenaar Tim ter Wal HAVEN CENTRUM - De Almeerder Tim ter Wal is een detailtekenaar. Zijn werk is te bewonderen in kerkcentrum... Leerlingen organiseren OVC Cross BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere.... Video: Bram Koedam en Marit Kamstra winnen schrijversprijs Video: De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van... Tineke Schouten beschermvrouwe Heart Beat STAD CENTRUM – Cabaretière en comédienne Tineke Schouten is woensdag 22 november officieel benoemd tot beschermvrouwe van de... Rob van de Kamp (D66) stopt tijdelijk als raadslid ALMERE - D66-raadslid Rob van de Kamp legt tijdelijk zijn functie als raadslid neer wegens gezondheidsredenen. Erik Kunst... Trekpaard haalt hout uit bos HOUT – Tijdens de Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan, zondag 26 november, kunnen bezoekers zien hoe een prachtig...

Collectief Stedenwijk-Zuid Groen beheert Spanningsveld

STEDENWIJK - Het Collectief Stedenwijk-Zuid Groen is een initiatief gestart met het helpen beheren van het Spanningsveldbos. Omdat veel van het oorspronkelijke groen al is verdwenen als gevolg van gemeentelijke plannen, wil het collectief extra aandacht geven aan dat bos om de waarde ervan onder de aandacht te brengen.

Het Collectief Stedenwijk-Zuid Groen werkt samen met de gemeente aan de ontwikkeling van het bos bij Stedenwijk (Foto: aangeleverd)


Op de natuurwerkdag is een groep van ongeveer vijftien mensen begonnen met de aanleg van 150 meter wandelpad van houtsnippers. Deze werkgroep van het collectief met bewoners, paardeweidehouders en volkstuinders wil gezamenlijk het bos weer vriendelijker, schoner en toegankelijker maken. Voor wandelaars en de buurt moet dit unieke stukje natuur behouden blijven.

Aanplant
Het collectief is enige tijd geleden met de gemeente om de tafel gaan zitten om haar wensen met betrekking tot het bos te bespreken. Met snelle onderhoudsopdrachten van de gemeente aan de aannemer zijn paden geëgaliseerd, slechte bomen gekapt en worden nieuwe bomen en struiken aangeplant. 

Op verschillende plekken zijn bankjes neergezet door de gemeente en kunnen we gaan genieten van onder andere ijsvogels, buizerds, kikkers en padden. Het zwerfvuil krijgt extra aandacht en het is de wens om gezamenlijk natuurvriendelijke houtwallen aan te gaan leggen langs de randen van het bos. Het collectief wil samen met de gemeente een beheerplan en onderhoudsplan gaan opstellen om het bos voor de toekomst te kunnen behouden. Meehelpen met het bosonderhoud: collectiefstedenwijkzuidgroen@gmail.com

Artikel geplaatst op: 08 november 2017 - 15:00

Gerelateerd

Delen