Nieuws
Weteringweg zeven nachten dicht ALMERE - De Weteringweg is ter hoogte van het viaduct in beide richtingen afgesloten van maandag 5 maart... Raad van State heeft geen probleem met oplaadpaal voor woning Door persbureau CerberusDEN HAAG/ALMERE – De gemeente Almere hoeft in de Buitenhof een oplaadpaal voor elektrische auto’s niet... Ontdek welke dieren er ’s nachts in de tuin scharrelen ALMERE – Wie benieuwd is welke dieren er ’s nachts in de tuin rondscharrelen, kan zich opgeven voor... Informatiemarkt Parkhuys FILMWIJK – Parkhuys Almere, gevestigd aan de Buñuellaan 1, organiseert zaterdag 3 maart van 11.00 tot 15.00 uur... Bijeenkomst voor mensen met hersenletsel PARKWIJK – NAH Ontmoetingspunt Almere wil mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) de kans geven om elkaar te ontmoeten.... Voorjaarsconcert Almere pluskoor MUZIEKWIJK - Het Almere Pluskoor geeft zaterdag 17 maart weer een concert in ’t Klankbord aan de Pianoweg... Almeerse Botter AM1 op de werf ALMERE – De Almeerse botter AM1 ligt weer op de werf. Het schip, dat is gebouwd in 1890,... Ga erop uit in de voorjaarsvakantie met Stad & Natuur ALMERE – De voorjaarsvakantie is dé tijd om naar buiten te gaan. Kom in de vakantie naar De... Voorjaarsvakantie met Staatsbosbeheer ALMERE – Staatsbosbeheer organiseert tijdens de voorjaarsvakantie vanaf 26 februari verschillende extra activiteiten. Wandeling door het AlmeerderhoutWandel samen... Almeerse woningmarkt 'overspannen' Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De Almeerse woningmarkt is overspannen. Er is veel vraag naar koopwoningen en het aanbod...

Collectief Stedenwijk-Zuid Groen beheert Spanningsveld

STEDENWIJK - Het Collectief Stedenwijk-Zuid Groen is een initiatief gestart met het helpen beheren van het Spanningsveldbos. Omdat veel van het oorspronkelijke groen al is verdwenen als gevolg van gemeentelijke plannen, wil het collectief extra aandacht geven aan dat bos om de waarde ervan onder de aandacht te brengen.

Het Collectief Stedenwijk-Zuid Groen werkt samen met de gemeente aan de ontwikkeling van het bos bij Stedenwijk (Foto: aangeleverd)


Op de natuurwerkdag is een groep van ongeveer vijftien mensen begonnen met de aanleg van 150 meter wandelpad van houtsnippers. Deze werkgroep van het collectief met bewoners, paardeweidehouders en volkstuinders wil gezamenlijk het bos weer vriendelijker, schoner en toegankelijker maken. Voor wandelaars en de buurt moet dit unieke stukje natuur behouden blijven.

Aanplant
Het collectief is enige tijd geleden met de gemeente om de tafel gaan zitten om haar wensen met betrekking tot het bos te bespreken. Met snelle onderhoudsopdrachten van de gemeente aan de aannemer zijn paden geëgaliseerd, slechte bomen gekapt en worden nieuwe bomen en struiken aangeplant. 

Op verschillende plekken zijn bankjes neergezet door de gemeente en kunnen we gaan genieten van onder andere ijsvogels, buizerds, kikkers en padden. Het zwerfvuil krijgt extra aandacht en het is de wens om gezamenlijk natuurvriendelijke houtwallen aan te gaan leggen langs de randen van het bos. Het collectief wil samen met de gemeente een beheerplan en onderhoudsplan gaan opstellen om het bos voor de toekomst te kunnen behouden. Meehelpen met het bosonderhoud: collectiefstedenwijkzuidgroen@gmail.com

Artikel geplaatst op: 08 november 2017 - 15:00

Gerelateerd

Delen