Juf Loes van der Ouderaa met pensioen

BUITEN - Juf Loes van der Ouderaa, adjunct-directeur van openbare basisschool Het Avontuur, heeft officieel haar schooltas aan de wilgen gehangen. Zij geniet na 44 jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest van haar welverdiende pensioen.

Loes van der Ouderaa: "Bijna 45 jaar lang heb ik met ontzettend veel plezier in het onderwijs gewerkt." (Foto: aangeleverd)


Van der Ouderaa is sinds 1973 werkzaam in het onderwijs. Zij zal het onderwijs enorm missen: “Het is tijd om het stokje door te geven aan de jonge generatie”, zegt de adjunct-directeur. “Bijna 45 jaar lang heb ik met ontzettend veel plezier binnen het onderwijs gewerkt. Geen dag is hetzelfde, kinderen blijven mij boeien en houden mij jong. Ik heb het onderwijs zien ontwikkelen en in mijn carrière veel ministers van Onderwijs de revue zien passeren, waarbij oude inzichten hebben plaatsgemaakt voor nieuwe, vooruitstrevende ideeën. Om vervolgens de oude inzichten weer uit de la te halen”, lacht de gepassioneerde juf.

Vrijwilliger


Al zal het de komende tijd vast wennen zijn om niet meer haar dagelijkse gang naar school te maken, vervelen zal de actieve juf zich vast niet. “De eerste maanden gun ik mijzelf de nodige rust. Daarna zal ik mij waarschijnlijk nuttig maken met vrijwilligerswerk, bij bijvoorbeeld de Floriade.” Het geven van Nederlandse les aan anderstaligen is iets dat Loes van der Ouderaa wel vaker heeft gedaan. Hier zal zij door haar pensioen nog meer tijd voor vrij kunnen maken.

Loesje


Collega’s, leerlingen en hun ouders hebben de laatste werkdag van juf Loes niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zo heeft het team door heel de school posters met toepasselijke uitspraken neergehangen, ondertekend door… ‘Loesje’.

Artikel geplaatst op: 07 november 2017 - 12:53

Gerelateerd

Delen