Nieuws
Deel fietspad Kolthoornpad onder A6 afgesloten ALMERE - Voor de verbreding van de A6 is het noodzakelijk om bestaande fietsroutes aan te passen. Dit... Inloopspreekuur A6 in bouwkeer Rijkswaterstaat ALMERE – Inwoners die vragen hebben over de verbreding van de A6 kunnen elke eerste donderdag van 16.00... Almere Centrum wint titel Beste Binnenstad 2017-2019 De titel Beste Binnenstad 2017 – 2019 is donderdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam toegekend aan Almere... Leger des Heils collecteert ALMERE - Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan tot en met 2 december langs de deuren met... Expositie detailtekenaar Tim ter Wal HAVEN CENTRUM - De Almeerder Tim ter Wal is een detailtekenaar. Zijn werk is te bewonderen in kerkcentrum... Leerlingen organiseren OVC Cross BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere.... Video: Bram Koedam en Marit Kamstra winnen schrijversprijs Video: De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van... Tineke Schouten beschermvrouwe Heart Beat STAD CENTRUM – Cabaretière en comédienne Tineke Schouten is woensdag 22 november officieel benoemd tot beschermvrouwe van de... Rob van de Kamp (D66) stopt tijdelijk als raadslid ALMERE - D66-raadslid Rob van de Kamp legt tijdelijk zijn functie als raadslid neer wegens gezondheidsredenen. Erik Kunst... Trekpaard haalt hout uit bos HOUT – Tijdens de Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan, zondag 26 november, kunnen bezoekers zien hoe een prachtig...

Horrorfeest voor kinderen tijdens Sint Maarten

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
STEDENWIJK – Kinderen kunnen tijdens Sint Maarten griezelen in Stedenwijk. “Oudere kinderen vinden het vaak niet meer zo leuk om met Sint Maarten de deuren langs te gaan”, aldus Denise Rijnders. “Daarom organiseren we al een paar jaar een eng horrorfeest op 11 november.”
Denise Rijnders organiseert een horrorfeest op 11 november. (Foto: aangeleverd)

De grote tent aan de Edestraat is op 11 november compleet ingericht als een eng horrorhuis. Voor de jongere kinderen is er buiten het sprookje Sneeuwwitje. Het evenement bestaat al een paar jaar. “Ik heb de organisatie in 2011 overgenomen van een buurvrouw. We zijn klein begonnen en betaalden alles in het begin uit eigen zak. Sinds vorig jaar is het evenement een stuk groter omdat we nu een wijkbudget hebben. We begonnen met een clubje van zes en het is uitgegroeid naar 30 personen in de organisatie. We verwachten ruim 200 kinderen.”
Het thema van het feest is dit jaar ‘Welcome to hell’. “Alle horrorlegendes zijn aanwezig zoals Blade, Hannibal Lector en Chucky. In de grote tent van 4 bij 8 bouwen we een soort doolhof met verschillende kamers en schrikeffecten waar de kinderen twee-aan-twee doorheen kunnen lopen. Er lopen 30 mensen verkleed als de horrorlegendes door de tent. Het is eng, maar we zijn geen Walibi. Als een kind bang is, maken we het niet te eng. Wat grotere meiden kwamen vorig jaar gillend de tent uit. Om daarna nog drie keer naar binnen te gaan.”
Ook aan de kleintjes is gedacht. “Voor hen hebben we buiten het huis van Sneeuwwitje nagebouwd. Er is ook een echte stiefmoeder compleet met spiegel.” De organisatie maakt alles zelf. “Zo hebben we alle wanden in de tent zelf gemaakt en is er een bed dat omhoogkomt. Het feest vergt veel voorbereiding. Het hele jaar door zijn we al op zoek naar spullen in het thema en schaffen we veel aan.”
Kinderen kijken, volgens Rijnders, uit naar het evenement. “Al in maart vragen ze of we het dit jaar weer organiseren, omdat ze het zo leuk vinden. We vinden het vooral belangrijk om als buren onder elkaar iets te organiseren voor de kinderen in de buurt. Zo leren mensen elkaar kennen.”
Artikel geplaatst op: 07 november 2017 - 12:00

Gerelateerd

Delen