Nieuws
Weteringweg zeven nachten dicht ALMERE - De Weteringweg is ter hoogte van het viaduct in beide richtingen afgesloten van maandag 5 maart... Raad van State heeft geen probleem met oplaadpaal voor woning Door persbureau CerberusDEN HAAG/ALMERE – De gemeente Almere hoeft in de Buitenhof een oplaadpaal voor elektrische auto’s niet... Ontdek welke dieren er ’s nachts in de tuin scharrelen ALMERE – Wie benieuwd is welke dieren er ’s nachts in de tuin rondscharrelen, kan zich opgeven voor... Informatiemarkt Parkhuys FILMWIJK – Parkhuys Almere, gevestigd aan de Buñuellaan 1, organiseert zaterdag 3 maart van 11.00 tot 15.00 uur... Bijeenkomst voor mensen met hersenletsel PARKWIJK – NAH Ontmoetingspunt Almere wil mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) de kans geven om elkaar te ontmoeten.... Voorjaarsconcert Almere pluskoor MUZIEKWIJK - Het Almere Pluskoor geeft zaterdag 17 maart weer een concert in ’t Klankbord aan de Pianoweg... Almeerse Botter AM1 op de werf ALMERE – De Almeerse botter AM1 ligt weer op de werf. Het schip, dat is gebouwd in 1890,... Ga erop uit in de voorjaarsvakantie met Stad & Natuur ALMERE – De voorjaarsvakantie is dé tijd om naar buiten te gaan. Kom in de vakantie naar De... Voorjaarsvakantie met Staatsbosbeheer ALMERE – Staatsbosbeheer organiseert tijdens de voorjaarsvakantie vanaf 26 februari verschillende extra activiteiten. Wandeling door het AlmeerderhoutWandel samen... Almeerse woningmarkt 'overspannen' Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De Almeerse woningmarkt is overspannen. Er is veel vraag naar koopwoningen en het aanbod...

Horrorfeest voor kinderen tijdens Sint Maarten

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
STEDENWIJK – Kinderen kunnen tijdens Sint Maarten griezelen in Stedenwijk. “Oudere kinderen vinden het vaak niet meer zo leuk om met Sint Maarten de deuren langs te gaan”, aldus Denise Rijnders. “Daarom organiseren we al een paar jaar een eng horrorfeest op 11 november.”
Denise Rijnders organiseert een horrorfeest op 11 november. (Foto: aangeleverd)

De grote tent aan de Edestraat is op 11 november compleet ingericht als een eng horrorhuis. Voor de jongere kinderen is er buiten het sprookje Sneeuwwitje. Het evenement bestaat al een paar jaar. “Ik heb de organisatie in 2011 overgenomen van een buurvrouw. We zijn klein begonnen en betaalden alles in het begin uit eigen zak. Sinds vorig jaar is het evenement een stuk groter omdat we nu een wijkbudget hebben. We begonnen met een clubje van zes en het is uitgegroeid naar 30 personen in de organisatie. We verwachten ruim 200 kinderen.”
Het thema van het feest is dit jaar ‘Welcome to hell’. “Alle horrorlegendes zijn aanwezig zoals Blade, Hannibal Lector en Chucky. In de grote tent van 4 bij 8 bouwen we een soort doolhof met verschillende kamers en schrikeffecten waar de kinderen twee-aan-twee doorheen kunnen lopen. Er lopen 30 mensen verkleed als de horrorlegendes door de tent. Het is eng, maar we zijn geen Walibi. Als een kind bang is, maken we het niet te eng. Wat grotere meiden kwamen vorig jaar gillend de tent uit. Om daarna nog drie keer naar binnen te gaan.”
Ook aan de kleintjes is gedacht. “Voor hen hebben we buiten het huis van Sneeuwwitje nagebouwd. Er is ook een echte stiefmoeder compleet met spiegel.” De organisatie maakt alles zelf. “Zo hebben we alle wanden in de tent zelf gemaakt en is er een bed dat omhoogkomt. Het feest vergt veel voorbereiding. Het hele jaar door zijn we al op zoek naar spullen in het thema en schaffen we veel aan.”
Kinderen kijken, volgens Rijnders, uit naar het evenement. “Al in maart vragen ze of we het dit jaar weer organiseren, omdat ze het zo leuk vinden. We vinden het vooral belangrijk om als buren onder elkaar iets te organiseren voor de kinderen in de buurt. Zo leren mensen elkaar kennen.”
Artikel geplaatst op: 07 november 2017 - 12:00

Gerelateerd

Delen