Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Fout beton gebruikt: Waterlandseweg later klaar

ALMERE - 

Door een vergissing bij de bouw van de nieuwe brug in de Waterlandseweg is de baanverdubbeling vier maanden later klaar. In plaats van eind 2017 wordt dit stukje van de nieuwe weg medio maart 2018 opgeleverd. Dit betekent dat weggebruikers ter hoogte van de brug langer de nu maximaal toegestane snelheid van 50 kilometer per uur moeten rijden.

 

Het was de betonleverancier zelf die de vergissing constateerde. De bouwer is nu voor eigen rekening bezig deze te herstellen. Dit gebeurt door de bovenste laag van de brug te verwijderen en daarna opnieuw aan te brengen. De provincie Flevoland en de bouwer van de brug betreuren de gemaakte fout en de hierdoor ontstane vertraging.
De provincie Flevoland verdubbelt de Waterlandseweg (N305) in Almere, tussen de kruisingen A6 en A27, tot 2x2 rijstroken. De maximumsnelheid blijft na oplevering 80 kilometer per uur en de kruispunten blijven gelijkvloers met verkeerslichten. De verdubbeling van de Waterlandseweg is nodig om Almere bereikbaar te houden vanwege de groei van de stad, nu en in de toekomst.

Artikel geplaatst op: 16 oktober 2017 - 15:45

Gerelateerd

Delen