Fout beton gebruikt: Waterlandseweg later klaar

ALMERE - 

Door een vergissing bij de bouw van de nieuwe brug in de Waterlandseweg is de baanverdubbeling vier maanden later klaar. In plaats van eind 2017 wordt dit stukje van de nieuwe weg medio maart 2018 opgeleverd. Dit betekent dat weggebruikers ter hoogte van de brug langer de nu maximaal toegestane snelheid van 50 kilometer per uur moeten rijden.

 

Het was de betonleverancier zelf die de vergissing constateerde. De bouwer is nu voor eigen rekening bezig deze te herstellen. Dit gebeurt door de bovenste laag van de brug te verwijderen en daarna opnieuw aan te brengen. De provincie Flevoland en de bouwer van de brug betreuren de gemaakte fout en de hierdoor ontstane vertraging.
De provincie Flevoland verdubbelt de Waterlandseweg (N305) in Almere, tussen de kruisingen A6 en A27, tot 2x2 rijstroken. De maximumsnelheid blijft na oplevering 80 kilometer per uur en de kruispunten blijven gelijkvloers met verkeerslichten. De verdubbeling van de Waterlandseweg is nodig om Almere bereikbaar te houden vanwege de groei van de stad, nu en in de toekomst.

Artikel geplaatst op: 16 oktober 2017 - 15:45

Gerelateerd

Delen