Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Basisschool De Optimist zamelt elektronica in voor Stichting AAP TUSSEN DE VAARTEN – Bij basisschool De Optimist aan de Hildo Kropstraat is woensdag 15 november de aftrap... Team Jonge Mantelzorgers ontvangt 2000 euro voor innovatieve training ALMERE - Met de opzet voor een nieuw te ontwikkelen training heeft het Team Jonge mantelzorgers van de... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om...

Fout beton gebruikt: Waterlandseweg later klaar

ALMERE - 

Door een vergissing bij de bouw van de nieuwe brug in de Waterlandseweg is de baanverdubbeling vier maanden later klaar. In plaats van eind 2017 wordt dit stukje van de nieuwe weg medio maart 2018 opgeleverd. Dit betekent dat weggebruikers ter hoogte van de brug langer de nu maximaal toegestane snelheid van 50 kilometer per uur moeten rijden.

 

Het was de betonleverancier zelf die de vergissing constateerde. De bouwer is nu voor eigen rekening bezig deze te herstellen. Dit gebeurt door de bovenste laag van de brug te verwijderen en daarna opnieuw aan te brengen. De provincie Flevoland en de bouwer van de brug betreuren de gemaakte fout en de hierdoor ontstane vertraging.
De provincie Flevoland verdubbelt de Waterlandseweg (N305) in Almere, tussen de kruisingen A6 en A27, tot 2x2 rijstroken. De maximumsnelheid blijft na oplevering 80 kilometer per uur en de kruispunten blijven gelijkvloers met verkeerslichten. De verdubbeling van de Waterlandseweg is nodig om Almere bereikbaar te houden vanwege de groei van de stad, nu en in de toekomst.

Artikel geplaatst op: 16 oktober 2017 - 15:45

Gerelateerd

Delen