Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Columbusschool loopt 1.850 euro bij elkaar voor Jeugdsportfonds

COLUMBUSKWARTIER - Vrijdag klonk 12.30 uur het startschot voor de sponsorloop georganiseerd door de Rotaryclub Almere Weerwater en de Columbusschool. Ruim 350 kinderen stonden klaar aan de start om zoveel mogelijk rondjes te rennen. De kinderen haalden hiermee 1.850 euro op voor het Jeugdsportfonds Almere.
Ruim 350 kinderen liepen zo veel mogelijk rondjes om geld op te halen voor het Jeugdsportfonds. (Foto: Fred Rotgans)

Met deze opbrengst geven de kinderen van de Columbusschool in Almere Poort acht kinderen die opgroeien in armoede ook de mogelijkheid om mee te doen. Het Jeugdsportfonds in Almere geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen in Almere waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Zo betaalt het Jeugdsportfonds Almere een gedeelte van de contributie voor deze kinderen.
De coördinator van het Jeugdsportfonds Almere, Josta Visser, was erg blij met de cheque die ze namens het Jeugdsportfonds mocht aannemen. “Niet alleen kunnen wij hiermee weer meer kinderen helpen die opgroeien in armoede maar voor ons is het ook erg waardevol dat het vanuit de kinderen van de Columbusschool komt”, aldus Visser. “Hopelijk neemt dit ook de schaamte bij kinderen of ouders weg om een aanvraag te doen bij het Jeugdsportfonds. Neem vooral contact op met de intermediair op u school en dan zorgen wij dat ook u kind ook kan sporten!”.
De donatie voor het Jeugdsportfonds was de helft van de totale opbrengt van de sponsorloop. De andere helft komt namelijk ten goede voor de educatieve belettering van de school en opknappen van het schoolplein.
Artikel geplaatst op: 17 oktober 2017 - 06:00

Gerelateerd

Delen