Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Basisschool De Optimist zamelt elektronica in voor Stichting AAP TUSSEN DE VAARTEN – Bij basisschool De Optimist aan de Hildo Kropstraat is woensdag 15 november de aftrap... Team Jonge Mantelzorgers ontvangt 2000 euro voor innovatieve training ALMERE - Met de opzet voor een nieuw te ontwikkelen training heeft het Team Jonge mantelzorgers van de... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om...

Columbusschool loopt 1.850 euro bij elkaar voor Jeugdsportfonds

COLUMBUSKWARTIER - Vrijdag klonk 12.30 uur het startschot voor de sponsorloop georganiseerd door de Rotaryclub Almere Weerwater en de Columbusschool. Ruim 350 kinderen stonden klaar aan de start om zoveel mogelijk rondjes te rennen. De kinderen haalden hiermee 1.850 euro op voor het Jeugdsportfonds Almere.
Ruim 350 kinderen liepen zo veel mogelijk rondjes om geld op te halen voor het Jeugdsportfonds. (Foto: Fred Rotgans)

Met deze opbrengst geven de kinderen van de Columbusschool in Almere Poort acht kinderen die opgroeien in armoede ook de mogelijkheid om mee te doen. Het Jeugdsportfonds in Almere geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen in Almere waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Zo betaalt het Jeugdsportfonds Almere een gedeelte van de contributie voor deze kinderen.
De coördinator van het Jeugdsportfonds Almere, Josta Visser, was erg blij met de cheque die ze namens het Jeugdsportfonds mocht aannemen. “Niet alleen kunnen wij hiermee weer meer kinderen helpen die opgroeien in armoede maar voor ons is het ook erg waardevol dat het vanuit de kinderen van de Columbusschool komt”, aldus Visser. “Hopelijk neemt dit ook de schaamte bij kinderen of ouders weg om een aanvraag te doen bij het Jeugdsportfonds. Neem vooral contact op met de intermediair op u school en dan zorgen wij dat ook u kind ook kan sporten!”.
De donatie voor het Jeugdsportfonds was de helft van de totale opbrengt van de sponsorloop. De andere helft komt namelijk ten goede voor de educatieve belettering van de school en opknappen van het schoolplein.
Artikel geplaatst op: 17 oktober 2017 - 06:00

Gerelateerd

Delen