Columbusschool loopt 1.850 euro bij elkaar voor Jeugdsportfonds

COLUMBUSKWARTIER - Vrijdag klonk 12.30 uur het startschot voor de sponsorloop georganiseerd door de Rotaryclub Almere Weerwater en de Columbusschool. Ruim 350 kinderen stonden klaar aan de start om zoveel mogelijk rondjes te rennen. De kinderen haalden hiermee 1.850 euro op voor het Jeugdsportfonds Almere.
Ruim 350 kinderen liepen zo veel mogelijk rondjes om geld op te halen voor het Jeugdsportfonds. (Foto: Fred Rotgans)

Met deze opbrengst geven de kinderen van de Columbusschool in Almere Poort acht kinderen die opgroeien in armoede ook de mogelijkheid om mee te doen. Het Jeugdsportfonds in Almere geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen in Almere waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Zo betaalt het Jeugdsportfonds Almere een gedeelte van de contributie voor deze kinderen.
De coördinator van het Jeugdsportfonds Almere, Josta Visser, was erg blij met de cheque die ze namens het Jeugdsportfonds mocht aannemen. “Niet alleen kunnen wij hiermee weer meer kinderen helpen die opgroeien in armoede maar voor ons is het ook erg waardevol dat het vanuit de kinderen van de Columbusschool komt”, aldus Visser. “Hopelijk neemt dit ook de schaamte bij kinderen of ouders weg om een aanvraag te doen bij het Jeugdsportfonds. Neem vooral contact op met de intermediair op u school en dan zorgen wij dat ook u kind ook kan sporten!”.
De donatie voor het Jeugdsportfonds was de helft van de totale opbrengt van de sponsorloop. De andere helft komt namelijk ten goede voor de educatieve belettering van de school en opknappen van het schoolplein.
Artikel geplaatst op: 17 oktober 2017 - 06:00

Gerelateerd

Delen