Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Humanitas presenteert haar vernieuwde menu

HAVEN CENTRUM - Op een smakelijke en inspirerende wijze presenteerde Humanitas afgelopen donderdag in Corrosia haar vernieuwde aanbod jeugdprogramma’s aan de organisaties waarmee wordt samengewerkt. De programma’s sluiten naadloos aan bij de Jeugdhulpverlening in Almere
Op speelse wijze werden de programma’s uitgelicht, afgewisseld met een specifiek daarvoor bedacht hapje. (Foto: aangeleverd)

Programma’s op het gebied van Opvoeden, Opgroeien, Scheiding, Rouw, Detentie en Geldzaken werden op een afwisselende manier gepresenteerd, waarbij de inhoud van de laagdrempelige ondersteuning centraal stond. Op speelse wijze werden de programma’s uitgelicht, afgewisseld met een specifiek daarvoor bedacht hapje. Het interactieve programma gaf een kijkje in de keuken van Humanitas Almere, waar vele ‘getrainde’ vrijwilligers, ondersteund door beroepskrachten, dagelijks het verschil maken voor Almeerders die even een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Binnen de programma’s wordt stevig samengewerkt met alle Almeerse Jeugdaanbieders. Onder het motto: Vrijwillige ondersteuning waar kan, professionele ondersteuning waar nodig. Ook wordt er steeds vaker in gezamenlijkheid opgetrokken bij de ondersteuning van de Almeerder.
Bij Humanitas kunnen Almeerders die een beetje hulp kunnen gebruiken zich ook zelf aanmelden. Ook geïnteresseerde vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan de programma’s kunnen zich aanmelden. Meer informatie: www.humanitasalmere.nl.
Artikel geplaatst op: 13 oktober 2017 - 12:51

Gerelateerd

Delen