Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Basisschool De Optimist zamelt elektronica in voor Stichting AAP TUSSEN DE VAARTEN – Bij basisschool De Optimist aan de Hildo Kropstraat is woensdag 15 november de aftrap... Team Jonge Mantelzorgers ontvangt 2000 euro voor innovatieve training ALMERE - Met de opzet voor een nieuw te ontwikkelen training heeft het Team Jonge mantelzorgers van de... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om...

Humanitas presenteert haar vernieuwde menu

HAVEN CENTRUM - Op een smakelijke en inspirerende wijze presenteerde Humanitas afgelopen donderdag in Corrosia haar vernieuwde aanbod jeugdprogramma’s aan de organisaties waarmee wordt samengewerkt. De programma’s sluiten naadloos aan bij de Jeugdhulpverlening in Almere
Op speelse wijze werden de programma’s uitgelicht, afgewisseld met een specifiek daarvoor bedacht hapje. (Foto: aangeleverd)

Programma’s op het gebied van Opvoeden, Opgroeien, Scheiding, Rouw, Detentie en Geldzaken werden op een afwisselende manier gepresenteerd, waarbij de inhoud van de laagdrempelige ondersteuning centraal stond. Op speelse wijze werden de programma’s uitgelicht, afgewisseld met een specifiek daarvoor bedacht hapje. Het interactieve programma gaf een kijkje in de keuken van Humanitas Almere, waar vele ‘getrainde’ vrijwilligers, ondersteund door beroepskrachten, dagelijks het verschil maken voor Almeerders die even een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Binnen de programma’s wordt stevig samengewerkt met alle Almeerse Jeugdaanbieders. Onder het motto: Vrijwillige ondersteuning waar kan, professionele ondersteuning waar nodig. Ook wordt er steeds vaker in gezamenlijkheid opgetrokken bij de ondersteuning van de Almeerder.
Bij Humanitas kunnen Almeerders die een beetje hulp kunnen gebruiken zich ook zelf aanmelden. Ook geïnteresseerde vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan de programma’s kunnen zich aanmelden. Meer informatie: www.humanitasalmere.nl.
Artikel geplaatst op: 13 oktober 2017 - 12:51

Gerelateerd

Delen