Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Basisschool De Optimist zamelt elektronica in voor Stichting AAP TUSSEN DE VAARTEN – Bij basisschool De Optimist aan de Hildo Kropstraat is woensdag 15 november de aftrap... Team Jonge Mantelzorgers ontvangt 2000 euro voor innovatieve training ALMERE - Met de opzet voor een nieuw te ontwikkelen training heeft het Team Jonge mantelzorgers van de... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om...

Namen Blijven: herinneren met je hart

VROEGE VOGELBOS - Brengen scherven geluk? Spreek de naam uit van een dierbare en ervaar wat er gebeurt. Wie benieuwd is naar deze en andere kunstzinnige mogelijkheden om overledenen te herdenken is van harte welkom op het gratis toegankelijke gedenkevent 'Namen Blijven 2017'.
(Foto: aangeleverd)

Op vrijdagavond 27 oktober vindt in het Vroege Vogelbos achter Het Eksternest aan de Muiderweg 10 in Almere Haven de vijfjarige lustrumeditie van een bijzondere herdenkingsavond plaats. ‘Namen Blijven’ biedt nabestaanden de gelegenheid om op eigen, creatieve en vrije wijze te herinneren en te herdenken. Het geeft bezoekers van alle afkomsten de gelegenheid om actief stil te staan bij hun dierbare overledenen. Dit jaar is het thema ‘klein mens, groot verdriet’. Kinderen zijn daarom ook zeer welkom.
Tussen 19.00 en 21.00 uur wandelen bezoekers een sfeervolle, met fakkels en vuurkorven verlichte wandelroute van 750 meter. Langs het pad zijn eigentijdse manieren om vrijblijvend of actief te herinneren, herdenken en bezinnen. Het aanbod wordt aangevuld met zang van MITS, poëzie en muziek. Meer informatie: www.namenblijven.nl.
Artikel geplaatst op: 13 oktober 2017 - 15:44

Gerelateerd

Delen