Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Namen Blijven: herinneren met je hart

VROEGE VOGELBOS - Brengen scherven geluk? Spreek de naam uit van een dierbare en ervaar wat er gebeurt. Wie benieuwd is naar deze en andere kunstzinnige mogelijkheden om overledenen te herdenken is van harte welkom op het gratis toegankelijke gedenkevent 'Namen Blijven 2017'.
(Foto: aangeleverd)

Op vrijdagavond 27 oktober vindt in het Vroege Vogelbos achter Het Eksternest aan de Muiderweg 10 in Almere Haven de vijfjarige lustrumeditie van een bijzondere herdenkingsavond plaats. ‘Namen Blijven’ biedt nabestaanden de gelegenheid om op eigen, creatieve en vrije wijze te herinneren en te herdenken. Het geeft bezoekers van alle afkomsten de gelegenheid om actief stil te staan bij hun dierbare overledenen. Dit jaar is het thema ‘klein mens, groot verdriet’. Kinderen zijn daarom ook zeer welkom.
Tussen 19.00 en 21.00 uur wandelen bezoekers een sfeervolle, met fakkels en vuurkorven verlichte wandelroute van 750 meter. Langs het pad zijn eigentijdse manieren om vrijblijvend of actief te herinneren, herdenken en bezinnen. Het aanbod wordt aangevuld met zang van MITS, poëzie en muziek. Meer informatie: www.namenblijven.nl.
Artikel geplaatst op: 13 oktober 2017 - 15:44

Gerelateerd

Delen