Van school getrapte leerlinge sleept Meergronden voor rechter

DEN HAAG/ALMERE - Een 17-jarige Almeerse is naar de Raad van State gestapt tegen de Stichting Openbaar Onderwijs Almere. De scholiere werd anderhalf jaar geleden van scholengemeenschap de Meergronden gestuurd omdat ze onder schooltijd betrokken was bij een geweldsincident tegen een medeleerlinge.

(Archieffoto)


Het slachtoffer werd thuis opgezocht door drie leerlingen van de Meergronden en het ziekenhuis in geslagen, vertelde rector Simone de Kruijk donderdag bij de Raad van State. Er was ruzie over een jongen. De meisjes zijn alle drie van school gestuurd en door de kinderrechter in Lelystad veroordeeld tot een werkstraf. De 17-jarige ontkent de beschuldigingen echter. Ze zat op de Meergronden in het eindexamenjaar. Op een andere school heeft ze haar Mavo-diploma gehaald.
"Maar het slachtoffer is gezakt vanwege de grote impact van het incident", aldus De Kruijk. De rechtszaak van haar voormalige leerlinge wekt bij haar vooral ergernis op, reageerde ze na rechtszitting. Het meisje werd na het incident eerst geschorst. Toch verscheen ze gewoon op school waardoor veel onrust ontstond, aldus de rector. "Na haar verwijdering van school stond ze doodleuk bij een diploma-uitreiking", aldus de rector.
Het meisje verscheen donderdag niet in Den Haag. Haar advocaat deed het woord. Hij vindt het niet deugen dat ze van school werd gestuurd nog voordat de kinderrechter uitspraak had gedaan. Hij wijst er ook op dat het incident niet op school is gebeurd maar daar buiten. Het meisje is niet voor mishandeling maar voor openlijke geweldpleging veroordeeld tot een werkstraf. Uitspraak van de Raad van State over zes weken.
Door: Persbureau Cerberus

Artikel geplaatst op: 16 oktober 2017 - 12:00

Gerelateerd

Delen