Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Van school getrapte leerlinge sleept Meergronden voor rechter

DEN HAAG/ALMERE - Een 17-jarige Almeerse is naar de Raad van State gestapt tegen de Stichting Openbaar Onderwijs Almere. De scholiere werd anderhalf jaar geleden van scholengemeenschap de Meergronden gestuurd omdat ze onder schooltijd betrokken was bij een geweldsincident tegen een medeleerlinge.

(Archieffoto)


Het slachtoffer werd thuis opgezocht door drie leerlingen van de Meergronden en het ziekenhuis in geslagen, vertelde rector Simone de Kruijk donderdag bij de Raad van State. Er was ruzie over een jongen. De meisjes zijn alle drie van school gestuurd en door de kinderrechter in Lelystad veroordeeld tot een werkstraf. De 17-jarige ontkent de beschuldigingen echter. Ze zat op de Meergronden in het eindexamenjaar. Op een andere school heeft ze haar Mavo-diploma gehaald.
"Maar het slachtoffer is gezakt vanwege de grote impact van het incident", aldus De Kruijk. De rechtszaak van haar voormalige leerlinge wekt bij haar vooral ergernis op, reageerde ze na rechtszitting. Het meisje werd na het incident eerst geschorst. Toch verscheen ze gewoon op school waardoor veel onrust ontstond, aldus de rector. "Na haar verwijdering van school stond ze doodleuk bij een diploma-uitreiking", aldus de rector.
Het meisje verscheen donderdag niet in Den Haag. Haar advocaat deed het woord. Hij vindt het niet deugen dat ze van school werd gestuurd nog voordat de kinderrechter uitspraak had gedaan. Hij wijst er ook op dat het incident niet op school is gebeurd maar daar buiten. Het meisje is niet voor mishandeling maar voor openlijke geweldpleging veroordeeld tot een werkstraf. Uitspraak van de Raad van State over zes weken.
Door: Persbureau Cerberus

Artikel geplaatst op: 16 oktober 2017 - 12:00

Gerelateerd

Delen