Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Basisschool De Optimist zamelt elektronica in voor Stichting AAP TUSSEN DE VAARTEN – Bij basisschool De Optimist aan de Hildo Kropstraat is woensdag 15 november de aftrap... Team Jonge Mantelzorgers ontvangt 2000 euro voor innovatieve training ALMERE - Met de opzet voor een nieuw te ontwikkelen training heeft het Team Jonge mantelzorgers van de... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om...

Van school getrapte leerlinge sleept Meergronden voor rechter

DEN HAAG/ALMERE - Een 17-jarige Almeerse is naar de Raad van State gestapt tegen de Stichting Openbaar Onderwijs Almere. De scholiere werd anderhalf jaar geleden van scholengemeenschap de Meergronden gestuurd omdat ze onder schooltijd betrokken was bij een geweldsincident tegen een medeleerlinge.

(Archieffoto)


Het slachtoffer werd thuis opgezocht door drie leerlingen van de Meergronden en het ziekenhuis in geslagen, vertelde rector Simone de Kruijk donderdag bij de Raad van State. Er was ruzie over een jongen. De meisjes zijn alle drie van school gestuurd en door de kinderrechter in Lelystad veroordeeld tot een werkstraf. De 17-jarige ontkent de beschuldigingen echter. Ze zat op de Meergronden in het eindexamenjaar. Op een andere school heeft ze haar Mavo-diploma gehaald.
"Maar het slachtoffer is gezakt vanwege de grote impact van het incident", aldus De Kruijk. De rechtszaak van haar voormalige leerlinge wekt bij haar vooral ergernis op, reageerde ze na rechtszitting. Het meisje werd na het incident eerst geschorst. Toch verscheen ze gewoon op school waardoor veel onrust ontstond, aldus de rector. "Na haar verwijdering van school stond ze doodleuk bij een diploma-uitreiking", aldus de rector.
Het meisje verscheen donderdag niet in Den Haag. Haar advocaat deed het woord. Hij vindt het niet deugen dat ze van school werd gestuurd nog voordat de kinderrechter uitspraak had gedaan. Hij wijst er ook op dat het incident niet op school is gebeurd maar daar buiten. Het meisje is niet voor mishandeling maar voor openlijke geweldpleging veroordeeld tot een werkstraf. Uitspraak van de Raad van State over zes weken.
Door: Persbureau Cerberus

Artikel geplaatst op: 16 oktober 2017 - 12:00

Gerelateerd

Delen