Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...

Opening Flevolandse kunstexpositie

LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van deze opening kunnen vanaf 19.30 uur in terecht in het centrum voor kunst en cultuur De Kubus aan de Agorabaan 3 in Lelystad.
Nasr Azarmehr is één van de kunstenaars die meedoet aan Tour of Art Flevoland op 7 en 8 oktober. Azarmehr is een Iraanse vluchteling. In Iran was hij kunstdocent aan de universiteiten van Teheran en Isfahan. (Foto: aangeleverd)

Het officiële, feestelijke openingsprogramma begint om 20.00 uur in de Grote Zaal. Iedereen is van harte welkom bij deze feestelijke opening. De toegang is gratis, evenals de koffie vooraf en het drankje en de kleine hapjes achteraf.
Na een welkomstwoord door Akke Wiersma, directeur van de KUBUS, en Erna Koelman, voorzitter van Stichting Culturale, zal de Lelystadse wethouder van Kunst & Cultuur, Janneke Sparreboom, de expositie officieel openen. Zij zal een kort animatiefilmpje ‘50 jaar Lelystad’ starten, dat is gemaakt door vijf jonge leerlingen van KUBUS-docente Monica Staples.
Na het filmpje zal fluitdocente Marianne Noordink een stuk van de Nederlandse componist Ton Bruynel ten gehore brengen. Na afloop van het openingsprogramma wordt iedereen van harte uitgenodigd voor een drankje met wat lekkers erbij.
Negen Almeerse kunstenaars

De Tour of Art Flevoland vindt op 7 en 8 oktober plaats. Aan dit evenement, en dus ook aan de centrale deelnemersexpositie, doen kunstenaars mee uit heel Flevoland. Almere is hierbij, met negen deelnemende kunstenaars, goed vertegenwoordigd. Dat zijn Ismi Noersmando, Hans Berkhout, Godfried Zöllner, Simone Hakhoff, Diana Warmels-Edes, ANNUSCH (Johanna Braeunlich), Agnes Hagedoorn, Jacolien Strijker-Bakker en Nasr Azarmehr.
Artikel geplaatst op: 20 september 2017 - 11:07

Gerelateerd

Delen