Nieuws
Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van... Almere City FC elke week in Almere DEZE WEEK SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere DEZE WEEK en Almere City FC slaan de handen ineen. Vanaf heden is... Columbusschool loopt 1.850 euro bij elkaar voor Jeugdsportfonds COLUMBUSKWARTIER - Vrijdag klonk 12.30 uur het startschot voor de sponsorloop georganiseerd door de Rotaryclub Almere Weerwater en... Fout beton gebruikt: Waterlandseweg later klaar ALMERE -  Door een vergissing bij de bouw van de nieuwe brug in de Waterlandseweg is de baanverdubbeling...

Opening Flevolandse kunstexpositie

LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van deze opening kunnen vanaf 19.30 uur in terecht in het centrum voor kunst en cultuur De Kubus aan de Agorabaan 3 in Lelystad.
Nasr Azarmehr is één van de kunstenaars die meedoet aan Tour of Art Flevoland op 7 en 8 oktober. Azarmehr is een Iraanse vluchteling. In Iran was hij kunstdocent aan de universiteiten van Teheran en Isfahan. (Foto: aangeleverd)

Het officiële, feestelijke openingsprogramma begint om 20.00 uur in de Grote Zaal. Iedereen is van harte welkom bij deze feestelijke opening. De toegang is gratis, evenals de koffie vooraf en het drankje en de kleine hapjes achteraf.
Na een welkomstwoord door Akke Wiersma, directeur van de KUBUS, en Erna Koelman, voorzitter van Stichting Culturale, zal de Lelystadse wethouder van Kunst & Cultuur, Janneke Sparreboom, de expositie officieel openen. Zij zal een kort animatiefilmpje ‘50 jaar Lelystad’ starten, dat is gemaakt door vijf jonge leerlingen van KUBUS-docente Monica Staples.
Na het filmpje zal fluitdocente Marianne Noordink een stuk van de Nederlandse componist Ton Bruynel ten gehore brengen. Na afloop van het openingsprogramma wordt iedereen van harte uitgenodigd voor een drankje met wat lekkers erbij.
Negen Almeerse kunstenaars

De Tour of Art Flevoland vindt op 7 en 8 oktober plaats. Aan dit evenement, en dus ook aan de centrale deelnemersexpositie, doen kunstenaars mee uit heel Flevoland. Almere is hierbij, met negen deelnemende kunstenaars, goed vertegenwoordigd. Dat zijn Ismi Noersmando, Hans Berkhout, Godfried Zöllner, Simone Hakhoff, Diana Warmels-Edes, ANNUSCH (Johanna Braeunlich), Agnes Hagedoorn, Jacolien Strijker-Bakker en Nasr Azarmehr.
Artikel geplaatst op: 20 september 2017 - 11:07

Gerelateerd

Delen