Nieuws
Column Hoeksteen: wapens op school Hoe zou het zijn om als leraar bewapend op school les te geven?De nieuwe column van Robert Mienstra.... Gratis informatie en advies voor slechtzienden HAVEN CENTRUM - Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede informatie en advies over slechtziend- en blindheid... UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Muzikale pareltjes bij Goede Rede Concerten HAVEN CENTRUM - In de maand maart staan twee bijzondere concerten op het programma van Goede Rede Concerten,... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een... Regelmatig bewegen vertraagd dementieproces ALMERE – Bewegen is belangrijk bij dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen zelfs het dementieproces... 90 km op de A6Nieuwe oprit Almere Haven en de Steigerdreef ALMERE - Begin april worden de nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad en de verbindingsweg Steigerdreef in gebruik...

Opening Flevolandse kunstexpositie

LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van deze opening kunnen vanaf 19.30 uur in terecht in het centrum voor kunst en cultuur De Kubus aan de Agorabaan 3 in Lelystad.
Nasr Azarmehr is één van de kunstenaars die meedoet aan Tour of Art Flevoland op 7 en 8 oktober. Azarmehr is een Iraanse vluchteling. In Iran was hij kunstdocent aan de universiteiten van Teheran en Isfahan. (Foto: aangeleverd)

Het officiële, feestelijke openingsprogramma begint om 20.00 uur in de Grote Zaal. Iedereen is van harte welkom bij deze feestelijke opening. De toegang is gratis, evenals de koffie vooraf en het drankje en de kleine hapjes achteraf.
Na een welkomstwoord door Akke Wiersma, directeur van de KUBUS, en Erna Koelman, voorzitter van Stichting Culturale, zal de Lelystadse wethouder van Kunst & Cultuur, Janneke Sparreboom, de expositie officieel openen. Zij zal een kort animatiefilmpje ‘50 jaar Lelystad’ starten, dat is gemaakt door vijf jonge leerlingen van KUBUS-docente Monica Staples.
Na het filmpje zal fluitdocente Marianne Noordink een stuk van de Nederlandse componist Ton Bruynel ten gehore brengen. Na afloop van het openingsprogramma wordt iedereen van harte uitgenodigd voor een drankje met wat lekkers erbij.
Negen Almeerse kunstenaars

De Tour of Art Flevoland vindt op 7 en 8 oktober plaats. Aan dit evenement, en dus ook aan de centrale deelnemersexpositie, doen kunstenaars mee uit heel Flevoland. Almere is hierbij, met negen deelnemende kunstenaars, goed vertegenwoordigd. Dat zijn Ismi Noersmando, Hans Berkhout, Godfried Zöllner, Simone Hakhoff, Diana Warmels-Edes, ANNUSCH (Johanna Braeunlich), Agnes Hagedoorn, Jacolien Strijker-Bakker en Nasr Azarmehr.
Artikel geplaatst op: 20 september 2017 - 11:07

Gerelateerd

Delen