Kaartverkoop Festival 2 Turven Hoog van start

STAD CENTRUM – Het theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar, Festival 2 Turven Hoog, komt er weer aan. Van 27 september tot en met 1 oktober vindt het festival plaats in Almere in de nieuwe bibliotheek, ‘t KAF en Corrosia en in Amsterdam in de Krakeling. De kaartverkoop startte afgelopen donderdag.
De voorstelling Stekeblind gaat over een egel die verliefd wordt op een mol. (Foto: aangeleverd)

Evenals voorgaande jaren presenteert het festival een mix van zinnenprikkelende, bijzondere en vaak nieuwe muziek-, dans- en theatervoorstellingen uit Nederland en andere landen. Dit jaar is de grote dag op zaterdag 30 september. Die dag is er ook van alles te doen buiten op de Diagonaal en de Esplanade in Almere Stad. Tijdens het festival zijn er gratis te bezoeken installaties en workshops in de gebouwen te vinden die speciaal zijn gemaakt voor het festival.
Er staan dit jaar weer een aantal bijzondere voorstellingen op het programma. Uit België komt de voorstelling Stekeblind, over een egel die verliefd wordt op een mol. Dadodans danst tijdens de voorstelling Mappamondo over de kaart van de wereld. Uit Duitsland is het duo Florschütz & Döhnert er weer bij met hun nieuwe kleutervoorstelling ‘Een gat is meestal rond’ en voor de tweede keer met ‘Ssst!’, hun pareltje voor peuters. Tijdens de bijzondere voorstelling Nao Nao uit Frankrijk wordt er een wereld gemaakt van klei die te aanschouwen is in een echt amfitheatertje.
Ook buiten de theaters staat een uitgebreide programmering. Het volledige programma is te vinden op: www.2turvenhoog.nl
Artikel geplaatst op: 18 augustus 2017 - 13:37

Gerelateerd

Delen