Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Kaartverkoop Festival 2 Turven Hoog van start

STAD CENTRUM – Het theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar, Festival 2 Turven Hoog, komt er weer aan. Van 27 september tot en met 1 oktober vindt het festival plaats in Almere in de nieuwe bibliotheek, ‘t KAF en Corrosia en in Amsterdam in de Krakeling. De kaartverkoop startte afgelopen donderdag.
De voorstelling Stekeblind gaat over een egel die verliefd wordt op een mol. (Foto: aangeleverd)

Evenals voorgaande jaren presenteert het festival een mix van zinnenprikkelende, bijzondere en vaak nieuwe muziek-, dans- en theatervoorstellingen uit Nederland en andere landen. Dit jaar is de grote dag op zaterdag 30 september. Die dag is er ook van alles te doen buiten op de Diagonaal en de Esplanade in Almere Stad. Tijdens het festival zijn er gratis te bezoeken installaties en workshops in de gebouwen te vinden die speciaal zijn gemaakt voor het festival.
Er staan dit jaar weer een aantal bijzondere voorstellingen op het programma. Uit België komt de voorstelling Stekeblind, over een egel die verliefd wordt op een mol. Dadodans danst tijdens de voorstelling Mappamondo over de kaart van de wereld. Uit Duitsland is het duo Florschütz & Döhnert er weer bij met hun nieuwe kleutervoorstelling ‘Een gat is meestal rond’ en voor de tweede keer met ‘Ssst!’, hun pareltje voor peuters. Tijdens de bijzondere voorstelling Nao Nao uit Frankrijk wordt er een wereld gemaakt van klei die te aanschouwen is in een echt amfitheatertje.
Ook buiten de theaters staat een uitgebreide programmering. Het volledige programma is te vinden op: www.2turvenhoog.nl
Artikel geplaatst op: 18 augustus 2017 - 13:37

Gerelateerd

Delen