Nieuws
Almeerse Omroep Stichting vraagt licentie aan   ALMERE – De Almeerse Omroep Stichting (AOS) heeft bij het commissariaat van de Media een licentie aangevraagd om... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.   Fietsexcursie door Almeerse natuurgebieden ALMERE – Natuurgidsen van IVN wijzen op zondag 24 september van 11.00 tot 13.00 uur de weg op...

Kaartverkoop Festival 2 Turven Hoog van start

STAD CENTRUM – Het theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar, Festival 2 Turven Hoog, komt er weer aan. Van 27 september tot en met 1 oktober vindt het festival plaats in Almere in de nieuwe bibliotheek, ‘t KAF en Corrosia en in Amsterdam in de Krakeling. De kaartverkoop startte afgelopen donderdag.
De voorstelling Stekeblind gaat over een egel die verliefd wordt op een mol. (Foto: aangeleverd)

Evenals voorgaande jaren presenteert het festival een mix van zinnenprikkelende, bijzondere en vaak nieuwe muziek-, dans- en theatervoorstellingen uit Nederland en andere landen. Dit jaar is de grote dag op zaterdag 30 september. Die dag is er ook van alles te doen buiten op de Diagonaal en de Esplanade in Almere Stad. Tijdens het festival zijn er gratis te bezoeken installaties en workshops in de gebouwen te vinden die speciaal zijn gemaakt voor het festival.
Er staan dit jaar weer een aantal bijzondere voorstellingen op het programma. Uit België komt de voorstelling Stekeblind, over een egel die verliefd wordt op een mol. Dadodans danst tijdens de voorstelling Mappamondo over de kaart van de wereld. Uit Duitsland is het duo Florschütz & Döhnert er weer bij met hun nieuwe kleutervoorstelling ‘Een gat is meestal rond’ en voor de tweede keer met ‘Ssst!’, hun pareltje voor peuters. Tijdens de bijzondere voorstelling Nao Nao uit Frankrijk wordt er een wereld gemaakt van klei die te aanschouwen is in een echt amfitheatertje.
Ook buiten de theaters staat een uitgebreide programmering. Het volledige programma is te vinden op: www.2turvenhoog.nl
Artikel geplaatst op: 18 augustus 2017 - 13:37

Gerelateerd

Delen