Kijken naar nachtvlinders

ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus in de ban van de Nationale NachtvlinderNacht. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt dan gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop.
Nachtvlinders lokken met licht. (Foto: aangeleverd)

Nachtvlinders kijken kan in de eigen achtertuin, maar ook tijdens een georganiseerde excursie op veel plaatsen in Nederland. Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis: midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop. Of een laken spannen in de achtertuin en er een felle lamp bij plaatsen. Voor nachtvlinderonderzoekers heel gewone zaken. Zij lokken op deze manier nachtvlinders als de agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart.
De Nationale Nachtvlindernacht wordt gecoördineerd door De Vlinderstichting in samenwerking met Werkgroep Vlinderfaunistiek van EIS-Nederland. Het doel is om mensen op een spannende manier kennis te laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd, verspreid over het hele land, gegevens van nachtvlinders te verzamelen.
Kijk op www.nachtvlindernacht.nl op welke plek in de buurt naar nachtvlinders wordt gekeken.
Artikel geplaatst op: 18 augustus 2017 - 16:26

Gerelateerd

Delen