Nieuws
Reizigers: 'Busvervoer allGo is puinhoop' ALMERE - De start van allGo-busvervoer gaat op de eerste werkdag niet van een leien dakje. Op de... Scholieren met zorgwethouder in debat over schulden STAD CENTRUM – Twaalf klassen van het vmbo, havo en mbo gingen vorige week donderdag met elkaar in... KNMI geeft code rood af voor Almere ALMERE – Met een weeralarm voor bijna het hele land geeft het KNMI een waarschuwing af voor sneeuw... Wethouder maakt eerste rit met riksja HAVEN - De feestelijke ingebruikname van de eerste riksja in Almere vindt op vrijdag 15 december plaats in... AllGo rijdt in Almere STAD – Met een projectie van een klok op het pand van Kinepolis en het WTC-gebouw telde busmaatschappij... Echnaton FM zendt 27 uur live uit tijdens Serious Re-KERST STEDENWIJK – Echnaton FM, de radiozender van scholengemeenschap Echnaton, organiseert woensdag 20 december een kerstmarathon voor het goede... Ontmoetingsavond over verlies baby STAD CENTRUM - Het Flevoziekenhuis organiseert op donderdag 14 december een ontmoetingsavond met als thema ‘Het verlies van... Nog geen beleid voor splitsing rijwoningen in appartementen Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE - Op verschillende plekken in Almere worden kamers in woningen afzonderlijk verhuurd. Bewoners uit Filmwijk... Petitie tegen wietboot in Buiten BUITEN – Marjolein Aïndrou bood tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag aan de gemeenteraad een petitie aan... Almere nomineert lokale vrijwilligers voor landelijke prijzen ALMERE - De gemeente heeft de genomineerden geselecteerd voor landelijke prijzen die aan vrijwilligers worden uitgereikt. De keuze...

Actie na vernielingen in Luierpark

STRIPHELDENBUURT – Er wordt actie ondernomen nadat vorig weekend opnieuw vernielingen werden aangericht in het Luierpark in de Stripheldenbuurt, een plek waar ouders een boom kunnen planten voor geboren en ook overleden kinderen. De bomen dragen in hun bloei bloemen als ‘luiers’.

Tineke Ras verwijderde afgelopen week de schunnige teksten op de picknicktafel


Vorige week was het opnieuw raak in het park. Op een picknicktafel in het park waren grove woorden geschreven en een herdenkingssteen voor een kindje werd vernield. Bedenkster Tineke Ras van het park kan de vernielingen niet bevatten. “Ik sprak dinsdag twee papa’s die gewoon heel verdrietig waren omdat met de herdenkingssteen was gevoetbald. En ik heb er ook verdriet van, natuurlijk. Die vandalen weten niet wat ze met hun vernielingen aanrichten. Vooral emotioneel, want het luierpark is een plek ‘met gevoel’.
Ras heeft aangifte gedaan bij de politie. “Het gaat om een groep pubers. Dat blijkt ook wel uit de teksten die op de tafel geschreven zijn. Het is allemaal gericht op seks en geweld. Zo jammer. Van mijn mogen ze best ‘chillen’ in het park, maar waarom vernielen? We willen het park graag mooi en waardig houden."


Schriftelijke vragen


De berichten over de vernielingen hebben Almeerders geschokt. Ras is blij met de steun die ze ontving. Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college of er een verband is tussen de vernielingen in het Luierpark en de vernieling die onlangs bi het Parkhuys in Filmwijk plaatsvonden.
Ook heeft Ras inmiddels een gesprek gevoerd met Staatsbosbeheer dat het onderhoud van het park doet. Probleem is dat een deel van het park (aan de kant van de Katrien Duckstraat) aan het zicht onttrokken wordt door bosschages en onkruid. “Dat gesprek verliep heel positief. Aan die zijde wordt de groenstrook uitgedund en er komen wilde rozenstruiken voor in de plaats. Verder worden drie zieke iepen gekapt en plaats ik zelf nog een nieuwe bank in het park.“ Ook gaat de politie extra surveilleren in het park.  

Artikel geplaatst op: 11 augustus 2017 - 09:44

Gerelateerd

Delen