Nieuws
Eerste energiebox uitgereikt in Filmwijk FILMWIJK – Nadat in september de eerste energieboxen zijn uitgedeeld aan bewoners van De Wierden, zijn nu bewoners... Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het...

Actie na vernielingen in Luierpark

STRIPHELDENBUURT – Er wordt actie ondernomen nadat vorig weekend opnieuw vernielingen werden aangericht in het Luierpark in de Stripheldenbuurt, een plek waar ouders een boom kunnen planten voor geboren en ook overleden kinderen. De bomen dragen in hun bloei bloemen als ‘luiers’.

Tineke Ras verwijderde afgelopen week de schunnige teksten op de picknicktafel


Vorige week was het opnieuw raak in het park. Op een picknicktafel in het park waren grove woorden geschreven en een herdenkingssteen voor een kindje werd vernield. Bedenkster Tineke Ras van het park kan de vernielingen niet bevatten. “Ik sprak dinsdag twee papa’s die gewoon heel verdrietig waren omdat met de herdenkingssteen was gevoetbald. En ik heb er ook verdriet van, natuurlijk. Die vandalen weten niet wat ze met hun vernielingen aanrichten. Vooral emotioneel, want het luierpark is een plek ‘met gevoel’.
Ras heeft aangifte gedaan bij de politie. “Het gaat om een groep pubers. Dat blijkt ook wel uit de teksten die op de tafel geschreven zijn. Het is allemaal gericht op seks en geweld. Zo jammer. Van mijn mogen ze best ‘chillen’ in het park, maar waarom vernielen? We willen het park graag mooi en waardig houden."


Schriftelijke vragen


De berichten over de vernielingen hebben Almeerders geschokt. Ras is blij met de steun die ze ontving. Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college of er een verband is tussen de vernielingen in het Luierpark en de vernieling die onlangs bi het Parkhuys in Filmwijk plaatsvonden.
Ook heeft Ras inmiddels een gesprek gevoerd met Staatsbosbeheer dat het onderhoud van het park doet. Probleem is dat een deel van het park (aan de kant van de Katrien Duckstraat) aan het zicht onttrokken wordt door bosschages en onkruid. “Dat gesprek verliep heel positief. Aan die zijde wordt de groenstrook uitgedund en er komen wilde rozenstruiken voor in de plaats. Verder worden drie zieke iepen gekapt en plaats ik zelf nog een nieuwe bank in het park.“ Ook gaat de politie extra surveilleren in het park.  

Artikel geplaatst op: 11 augustus 2017 - 09:44

Gerelateerd

Delen