Nieuws
Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en... Gemeente daagt Haddock voor de rechter   ALMERE – Het geschil tussen de gemeente en jachthaven Haddock gaat voor de rechter uitgevochten worden. Vrijdagochtend meldde... Kaartverkoop Festival 2 Turven Hoog van start STAD CENTRUM – Het theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar, Festival 2 Turven Hoog, komt...

Wandel mee naar de Oostvaardersplassen

BUITEN - Stichting Almeerdaagse organiseert op 12 en 13 augustus op verzoek een tweedaagse wandeltocht van NS-station Oostvaarders naar de Oostvaardersplassen, onder meer bekend van de film ‘De Nieuwe Wildernis’.
Wandel mee naar de Oostvaardersplassen. (Foto: aangeleverd)

De geplande afstanden zijn 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer en er zijn al aanmeldingen om op zaterdag 50 kilometer te lopen als training voor een Kennedymars.
Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders is op beide dagen één van de rustpunten. Deelnemers die kiezen voor de langere afstanden wandelen zaterdag ook in het Buitenhout en op zondag in het Wilgenbos.
De start en finish zijn in buurtcentrum EveNaarHuis, Sumatraweg 352, hoek Balistraat, op een paar honderd meter van parkeerplaats, bushalte en NS-station Oostvaarders. Vertrek voor de zelf gekozen afstand is vanaf 09.00 uur tot 13.00 uur. Finish is mogelijk tot uiterlijk 17.00 uur.
De gepijlde routes gaan langs de wandelknooppunten van Wandelnet Almere, een routebeschrijving wordt bij de start verstrekt. Meer informatie vindt u op www.wandel.nl en www.almeerdaagse.nl
Artikel geplaatst op: 09 augustus 2017 - 15:16

Gerelateerd

Delen