Nieuws
Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.   Fietsexcursie door Almeerse natuurgebieden ALMERE – Natuurgidsen van IVN wijzen op zondag 24 september van 11.00 tot 13.00 uur de weg op... Almere DEZE WEEK viert 12,5 jarig jubileum GOOISEKANT – Almere DEZE WEEK vierde afgelopen zaterdag het 12,5-jarig bestaan. In die tijd is de krant uitgegroeid...

Kijkje achter de schermen in stadhuis:
Naima Touhami, beveiliging en bestuursbalie gemeente Almere

STAD – Het stadhuis kent een groot aantal medewerkers dat dagelijks honderden contacten heeft met Almeerse inwoners. Almere DEZE WEEK neemt een aantal keren een kijkje achter de schermen in het stadhuis. Met wie van de gemeente hebben de inwoners van Almere contact?
Vandaag: Naima Touhami van de beveiliging en de bestuursbalie van de gemeente Almere.
Het beveiligen vraagt een continue alertheid van Naima Touhami. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Het is druk aan de bestuursbalie van het stadhuis. Een bloemist geeft bossen bloemen af, twee politieagenten komen een gevonden voorwerp brengen, bezoekers melden zich, en de telefoon gaat constant. Naima Touhami heeft het op de vroege ochtend al druk aan de bestuursbalie van het stadhuis.
“Ik ben beveiligingsbeambte en securityhostess”, vertelt ze als een collega haar werk even overneemt. “Dat is een combinatie tussen beveiliging en receptie. Ik zit aan de bestuursbalie, maar doe ook bewakingsdiensten in het Veiligheidshuis, bij burgerzaken, op de politieke markt en bij evenementen in het stadhuis.”
Het gastvrouw zijn is een belangrijk onderdeel van haar taken. “Ik geef informatie, beantwoord veel vragen van mensen, help hen op weg en begeleid bezoekers naar de liften of naar burgerzaken”, vertelt Touhami.
Alert

Het beveiligen vraagt een continue alertheid. “Ik kijk en loop rond. Mensen die opvallen houd ik extra in de gaten. Dat meld ik via de portofoon aan mijn collega-beveiligers en ik sta daarmee ook in contact met de politie.”
Touhami ondervindt af en toe wel vormen van agressie. “Die is de laatste jaren wel wat toegenomen. Soms is dat twee keer per dag en dan weer een week niet. Ik ben getraind om daar mee om te gaan. Natuurlijk wil ik dat mensen rustig het stadhuis weer verlaten, maar er zijn duidelijke grenzen.”
In de loop der jaren heeft Touhami een zesde zintuig ontwikkelt. “Mensenkennis is belangrijk en door ervaring leer je veel. Irritatie bij mensen valt me meteen op. Dan ben ik meteen alert om eventueel zaken in goede banen te leiden. Als er iets gebeurt, dan moet ik er ook meteen staan.”
Gastvrouw

Aan de bestuursbalie combineert Touhami security met gastvrouwschap. “Ik ontvang mensen die voor een trouwerij komen. Dat is altijd bijzonder om te zien. Iedere trouwerij is anders en toch mooi. Verder ontvang ik al het bezoek voor de wethouders en de burgemeester. Dat kunnen ambtenaren zijn, maar ook andere burgemeesters of mensen van een ministerie. Af en toe komt er ook een bekende Nederlander langs. Heel afwisselend allemaal.”
Touhami verstrekt ook informatie over de verloren en gevonden en voorwerpen. “Sinds ruim 4 jaar is de gemeente daar verantwoordelijk voor en niet meer de politie. Mensen die iets verloren hebben of iets gevonden kunnen zich melden bij onze bestuursbalie.” (zie kader).
Touhami heeft het al negen jaar erg naar haar zin op het stadhuis. “De afwisseling maakt mijn werk heel erg interessant en uitdagend. Elke dag is anders.”
KADER

Gevonden voorwerpen

De gemeente is verantwoordelijk voor gevonden voorwerpen. Die kunnen bij de bestuursbalie door de inwoners worden afgegeven. Ook kan verlies van voorwerpen hier worden gemeld.
Tik Almere op de website www.verlorenofgevonden.nl in voor alle gevonden voorwerpen in onze stad of meld er voorwerpen aan.
Artikel geplaatst op: 15 mei 2017 - 11:35

Gerelateerd

Delen