Zonnepanelen binnen ieders bereik via AlmeerZon

ALMERE – Iedere Almeerder kan zijn woning van zonnepanelen voorzien zonder dat er een investering nodig is. De gemeente heeft een fonds van 400.000 euro daartoe beschikbaar. Dit fonds wordt nog uitgebreid. De opgerichte stichting AlmeerZon gaat het fonds beheren.
Iedere Almeerder kan nu zonnepanelen laten installeren. (Foto: Shutterstock)

Almeerders (inwoners, verenigingen en bedrijven) met een kleinere portemonnee kunnen met deze regeling zonnepanelen op hun dak laten plaatsen en zo bijdragen aan duurzame energie en een lagere elektriciteitsrekening. Bewoners ontvangen vanaf de eerste dag en gedurende dertien jaar 25% van de opbrengst terug via hun elektriciteitsrekening. De overige 75% vloeit terug naar het fonds, zodat er nog meer Almeerders kunnen profiteren van ‘gratis’ zonnepanelen. Na een periode van dertien jaar worden de panelen eigendom van de bewoners. Op die manier kan De Groene Reus, die de panelen installeert, honderden zonnestroominstallaties gaan realiseren in de stad. De komende maanden zal De Groene Reus de voorbereidingen treffen om zoveel mogelijk Almeerders van zonne-energie te kunnen laten profiteren. In de zomer gaat de plaatsing van zonnepanelen van start. Het laatste nieuws hierover is te vinden op www.degroenereus.nl/zonnepanelen.
De gemeente Almere heeft de ambitie om in 2022 energieneutraal te zijn. In dat kader is het Programma Energie Werkt vastgesteld. Naast het plaatsen van zonnepanelen via De Groene Reus maakt het “Energiefonds Almere” het mogelijk voor particulieren, scholen, verenigingen en bedrijven om tegen een zeer aantrekkelijke rente van 1,6% leningen af te sluiten voor energiebesparende investeringen. Ook hierin speelt De Groene Reus een rol.
Artikel geplaatst op: 08 november 2017 - 12:45

Gerelateerd

Delen