Waarschuwingssticker StraatWhatsApp moet inbrekers afschrikken

HAVEN – Via de StraatWhatsApp maken buurtbewoners in Haven elkaar attent op zaken die in de buurt spelen. Om de werking hiervan te versterken bedachten Rebecca Buma en Dave Roelvink een waarschuwingssticker die inbrekers moet afschrikken. “De sticker op de deur of het raam laat potentiele inbrekers weten dat de buren meekijken”, aldus Buma.
Rebecca en Dave Roelvink bedachten een waarschuwingssticker die inbrekers moet afschrikken. Bewoner Rob Nat is er blij mee. “ (Foto: Fred Rotgans)

Rebecca Buma en Dave Roelvink startten begin van dit jaar met de StraatWhatsapp in Haven. “Wij beheren voor Haven alle straten. Dat zijn er nu zo’n 67. Hiervan maken ruim achthonderd Havenaren gebruik.”
Om de werking van de StraatWhatsapp te versterken bedacht het stel een waarschuwingssticker met daarop de tekst: ‘Deze straat heeft Straat Whatsapp Almere Haven. De buren kijken mee!’. “We legden ons idee voor aan de gemeente en konden 1.500 stickers laten drukken. Iedereen die in Haven woont en gebruik maakt van de mobiele StraatWhatsApp in Haven mag deze sticker gratis aanvragen. Wij bezorgen deze sticker persoonlijk zodat wij de echtheid van aanvraag kunnen controleren en de bewoners ook kunnen spreken betreft de veiligheid in hun wijk.”
Roelvink beheert alle 67 StraatWhatsapp groepen zelf. “We hebben in het begin beheerders gezocht, maar daar was weinig animo voor. Doordat we in alle groepen zitten kunnen we snel informatie doorspelen naar andere omliggende straten.”
Naast de StraatWhatsapp in Haven lanceerden Rebecca en Dave ook de Buurtpreventie en een Facebookpagina. “We merkten dat mensen als er iets in een straat was gebeurd vaak door wilden praten. En daar is de StraatWhatsapp niet voor bedoeld. Daarom begonnen we ook de Facebookpagina. Hier kunnen leden van alles delen over de buurt. We hebben inmiddels al 1.600 volgers. Bij de Buurtpreventie zijn nu zijn twintig buurtbewoners actief door heel Haven. We zoeken hiervoor nog vrijwilligers die minimaal een keer per week mee willen lopen. “
Meer informatie en aanmelden voor Buurtpreventie: www.veiligalmerehaven.nl
Artikel geplaatst op: 30 oktober 2015 - 16:49

Gerelateerd

Delen