Yvette van Wegen wereldkampioen duathlon lange afstand

ALMERE – De Almeerse atlete Yvette van Wegen is afgelopen zondag wereldkampioen geworden op de duathlon lange afstand bij de Powerman in Zwitserland.

(Foto: aangeleverd)


De lange afstand duathlon bestaat uit 10 km hardlopen, 150 km fietsen en daarna nog eens 30 km hardlopen. “Het was een pittig parcours met flink wat steile klimmetjes”, aldus de Almeerse.

Van Wegen (1969) is praktijkeigenaar van Fysiotherapie Medi-mere, werkt als fysiotherapeut en heeft een actieve rol bij de hardloopvereniging AVA in Almere. Eerder dit jaar wist zij ook al de Nederlandse én Europese titel voor de duathlon op haar naam te zetten en nu is zij dus ook wereldkampioen in de klasse vrouwen 50-55 jaar. “Eigenlijk stiekem ook een beetje wereldkampioen van alle leeftijdsklassen, want ik had de snelste tijd van alle dames agegroupers. Ik ben zeer tevreden en zeer blij.”

De atlete komt komend weekend overigens niet in actie bij de Challenge Almere-Amsterdam, want dat is te kort dag na zo'n zware wedstrijd. Wel is ze vrijwilliger bij het triatlonevenement. Op de zaterdag gaat ze voorfietsen bij het looponderdeel voor de eerste dame op de hele triatlon en daarna staat ze bij de finish om de atleten op te vangen tot laat in de avond.

Artikel geplaatst op: 11 september 2019 - 15:21

Gerelateerd

Delen