Ouders overleden Ilse (17) rennen mee met Run voor KiKa

ALMERE - Na een zeven jaar lange strijd tegen botkanker is de Almeerse Ilse overleden. Haar familie komt al jaren in actie tegen kinderkanker en loopt daarom op zondag 26 mei mee tijdens Run for KiKa Almere. Zij roepen iedereen op om die zondag ook mee te rennen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).
Ilse overleed op 17-jarige leeftijd. (Foto: aangeleverd)

Zeven jaar lang vocht Ilse tegen tumoren in haar been, schedel, nek, bekken, heupen, schaambeen en wervelkolom. Het was een uitzichtloos gevecht dat ze dapper is aangegaan. Op het laatst had Ilse overal in haar lichaam tumoren en koos ze uiteindelijk voor euthanasie. Ilse overleed op slechts 17-jarige leeftijd.
"Ilse stond heel positief in het leven, ondanks haar beperking met haar ziekte. Ze probeerde alles uit het leven te halen, zover mogelijk was. Als je in staat bent om dat te kunnen in zo'n loodzware periode, dan ben je echt een hele mooie en sterke persoonlijkheid. En dat is wat Ilse was, sterk. Onze heldin. Je kind zien lijden op zo'n verschrikkelijke manier, is loodzwaar, je leeft permanent met onvoorstelbaar veel angst en verdriet", vertellen de ouders van Ilse over haar ziektetraject.

Team Ilse

Ilse haar ouders rennen ondanks alles dit jaar ook mee voor hun dochter tijdens Run for KiKa Almere in het door hen opgerichte Team Ilse. Zij roepen iedereen op mee te rennen op zondag 26 mei: "Zorg er samen met ons voor dat kinderen met kanker minder hoeven te lijden en dat alle kinderen met kanker beter worden."
Run for KiKa Almere

Run for KiKa is hét hardloopfestival voor de hele familie voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Hun doel: kinderkanker de wereld uit helpen. Zondag 26 mei is Run for KiKa op de Kemphaan in Almere. Iedereen kan meedoen met de 5 of 10 kilometer óf, speciaal voor de kleintjes, met de KidsRun.
Inschrijven voor Run for KiKa kan via www.runforkika.nl/inschrijven. Het sponsoren van Team Ilse kan via www.runforkika.nl/team-ilse-almere.
Artikel geplaatst op: 15 april 2019 - 10:57

Gerelateerd

Delen