Deel A6 komend weekend volledig afgesloten

ALMERE - De snelweg A6 is vanaf komende vrijdag tot en met zondag dicht tussen Almere Buiten-West en Almere Stedenwijk.

De afsluiting begint op vrijdag 5 april 20.00 uur em duurt tot maandag 8 april 05.00 uur. Aannemer Parkway6 gaat de hoofd- en parallelrijbaan richting Amsterdam, tussen de Hogevaart en Almere Havendreef, definitief inrichten en klaar maken voor gebruik. Hiervoor is de A6 bij Almere op verschillende plekken tijdens dit weekend afgesloten en worden omleidingen ingezet. Verkeer moet rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten.

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 bij Almere naar 4 keer 2 rijstroken. In november 2018 is het eerste deel van de verbrede A6 bij Almere, tussen de Hogevaart en Almere Buiten-Oost, in gebruik genomen. Dit levert minder vertraging op in de avondspits. Vanaf maandagochtend 8 april kan het verkeer richting Amsterdam, tussen Almere Stad en Almere Havendreef, ook gebruik maken van de nieuwe hoofd- en parallelrijbaan. Dit bevordert de doorstroming van het verkeer richting Amsterdam tijdens de ochtendspits.

 

Afsluitingen en omleidingen
Van vrijdag 5 april 20.00 uur tot maandag 8 april 5.00 uur is:
- de A6 bij Almere richting Amsterdam, vanaf oprit 6 Almere Buiten-West tot en met afrit 3 Almere Stedenwijk, dicht. Afrit 6 Almere Buiten-West is wel bereikbaar;
- de verbindingsboog vanaf de A27 naar de A6 richting Amsterdam is dicht;
- de andere kant op, richting Lelystad, is de hoofdrijbaan van de A6 afgesloten tussen de Hollandsebrug en afrit 4 Almere Haven. De parallelrijbaan is wel open.

Tijdens de wegafsluitingen van de A6 bij Almere worden de volgende omleidingsroutes ingezet:
- Verkeer vanuit Lelystad richting Amsterdam wordt omgeleid via de A27 en A1. Extra reistijd ca. 10 min;
- Verkeer vanaf de A27 richting Almere Buiten-West en Almere Stad wordt omgeleid via de A6 richting Lelystad en vervolgens via afrit 8 Almere Oostvaarders en de Buitenring. Extra reistijd ca. 10 minuten.
- Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Stad kan gebruik maken van de Buitenring en de Tussenring.
- Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Haven wordt omgeleid via de Buitenring naar knooppunt Gooimeer. Bij knooppunt Gooimeer kan het verkeer de A6 op richting Lelystad naar afrit 4 Almere Haven. Extra reistijd ca. 5
minuten.
- Verkeer vanuit Almere Haven naar Amsterdam wordt omgeleid via de A6 richting Lelystad, afrit 6 Almere Buiten, de Tussenring en de Buitenring richting knooppunt Gooimeer. Bij knooppunt Gooimeer kan het verkeer de
A6 weer op richting Amsterdam. Extra reistijd ca. 15 minuten.
- Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad kan via de parallelrijbaan. Extra reistijd op de drukste momenten ca. 10 minuten.

 

Nieuwe verkeerssituatie vanaf maandag 8 april
Vanaf maandagochtend 8 april om 5.00 uur is de hoofd- en parallelrijbaan richting Amsterdam, vanaf de Hogevaart tot aan Almere Havendreef, in gebruik. Dit betekent een nieuwe verkeerssituatie waaraan het verkeer zal moeten wennen. Doorgaand verkeer richting Amsterdam houdt links aan (hoofdrijbaan). Verkeer met bestemming Almere Stad, Almere Haven, Almere Stedenwijk en Almere Poort houdt rechts aan (parallelrijbaan). Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de navigatie uit te zetten en goed op de borden te letten. Let op: de wisselbaan richting Amsterdam is vanaf maandag 8 april niet meer bereikbaar vanaf de parallelrijbaan.

 

A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 tussen de aansluitingen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar vier rijstroken per rijrichting. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ter hoogte van het Weerwater verlagen we de A6 en leggen we de op- en afritten verder uit elkaar. Hiermee ontstaat ruimte voor toekomstige gebiedsontwikkeling. Ook wordt, in samenwerking met omgevingspartijen, de leefbaarheid in de omgeving van de snelweg vergroot. Na oplevering voorziet dit gedeelte van de A6 in zijn eigen energiebehoefte en is daarmee energieneutraal. In de zomer van 2019 wordt het traject voor het verkeer opengesteld. Eind 2020 is het project volledig afgerond: dan zijn ook de natuurcompensatie, de landschappelijke inrichting en de opruimwerkzaamheden klaar. Dat is ruim voor de start van de Floriade in Almere. De verbreding van de A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

 

Artikel geplaatst op: 03 april 2019 - 13:10

Gerelateerd

Delen