Reünie op 60-jarig huwelijksfeest van Henk en Alie van der Linde
Op zoek naar de toneelkinderen van het Tropeninstituut

Door Linda van den Dobbelsteen
AMSTERDAM - Toen Henk van der Linde (87) en Alie Priester (84) in 1959 trouwden, werkten ze alle twee bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen, waar ze de jeugdbibliotheek en ook kindertoneel opzetten. Met als hoogtepunt de voorstelling Aladin en de wonderlamp. Komend jaar zijn ze zestig jaar getrouwd en hopen ze op een weerzien met de toneelspelers van toen. “We denken er met zoveel plezier aan terug.”
Alie en Henk van der Linde (Foto: Martijn van den Dobbelsteen)

In 1960 werd het toneelstuk Aladin en de wonderlamp opgevoerd in de grote zaal. “Dat was nog nooit vertoond.” Die voorstelling willen ze, met zoveel mogelijk spelers van toen, volgend jaar bij hun diamanten bruiloft in een nieuw jasje steken. Een aantal spelers schijnt in Almere te wonen.
Hoofdrolspeler Herman Binnenkade is gevonden, net als zijn zus Jopie en regisseur An Schweitzer. Maar waar zijn bijvoorbeeld Hans Pisa, Bert en Jetse Dijkstra, Theo Lucas, Rina van der Meulen, Nellie Fock, Hennie Sprong, Tilly van Es, Kees van Tricht en Peter Brusse?
Gezocht

Ben jij toneelspeler van de jeugdbieb van toen, ken je iemand of denk je iemand te kennen? Henk en Alie hopen van je te horen: buitenthuis@planet.nl, anna@schweitzer.me of bel Alie en Henk: 06-22736477.
Artikel geplaatst op: 22 januari 2019 - 10:14

Gerelateerd

Delen