Doneeractie voor zwaargewonde Leon de Kogel

ALMERE – Supporters van FC Utrecht zijn op internet een doneeractie gestart voor voetballer Leon de Kogel. De speler, die ook een seizoen voor Almere City speelde, raakte in de zomer op Malta betrokken bij een ernstig verkeersongeluk en kan zijn zorgkosten niet meer betalen.
Er is een doneeractie gestart voor Leon de Kogel. (Archieffoto: Fred Rotgans)

In juni werd De Kogel (27) aangereden door een taxichauffeur die op de verkeerde weghelft terecht was gekomen en frontaal tegen de auto waar De Kogel zat. De klap was zo hard aangekomen dat De Kogel een aantal dagen moest vechten voor zijn leven. Daarna was het de vraag of hij zijn linkerbeen kon behouden.
Vorige maand verscheen een interview in het blad Voetbal International waarin De Kogel, vader van twee kinderen, vertelt over het dramatische ongeval . ‘Enkele weken na het ongeluk kwam ik wel steeds meer tot bezinning dat ik ook gewoon heel blij moest zijn dat ik er nog was’.
De Kogel vertelde in dat interview ook dat zijn laatste club, UE Cornelià in Spanje, zijn salaris niet meer overmaakt en dat hij daardoor nauwelijks nog kan rondkomen en dus ook de medische kosten niet kan betalen.
Het interview leidde tot een spontane actie van FC Utrecht-supporters die De Kogel een financieel steuntje van 5000 euro in de rug willen geven. Op oudejaarsdag was al 9.600 euro opgehaald voor de voetballer die in het seizoen 2014-2015 voor Almere City FC uitkwam. Hij stond bekend om zijn snoeiharde afstandschoten.
Een terugkeer als voetballer is voor De Kogel uitgesloten. In Voetbal International geeft De Kogel aan in de toekomst in een andere rol hoopt terug te keren in het voetbalwereldje. ‘Ik heb mijn TC3-cursus als trainer al een keer gehaald. Maar ook kantoordingen, financiële dingen, commerciële dingen, ik sta overal voor open.
Wie een bijdrage wil leveren aan de doneeractie voor Leon de Kogel kan dit doen via de site www.doneeractie.nl en dan zoeken naar ‘leon de kogel’.
Artikel geplaatst op: 02 januari 2019 - 11:22

Gerelateerd

Delen