Frisse start van 2019 voor 400 deelnemers Nieuwjaarsduik

HAVEN – Zo’n 400 sportievelingen sprongen op 1 januari om 12.00 uur het Gooimeer in voor een frisse start van het nieuwe jaar. Het was voor de 36e keer dat de traditionele Nieuwjaarsduik werd gehouden op het Surfstrand in Haven.

Veel mensen hadden gehoor gegeven aan de oproep om verkleed het water in te gaan. (Foto: Fred Rotgans)

 

Peter Schluter en Ingrid van Raalte van de organisatie zijn tevreden  over de opkomst. “Het waren ongeveer evenveel deelnemers als vorig jaar en iets meer kijkers. Zo’n 350 toeschouwers waren aanwezig om het spektakel te aanschouwen”, laat Van Raalte weten. Het startschot werd dit jaar weer gegeven door burgemeester Franc Weerwind, die de mensen vooraf moed insprak.

De weersomstandigheden waren goed. “Ondanks de voorspellingen van regen was het gelukkig droog op het moment van het duiken”, aldus Van Raalte. Allerlei mensen hadden gehoor gegeven aan het verzoek, om verkleed te  gaan duiken. Na afloop konden de deelnemers zich weer even opwarmen in de kantine van Windsurf Vereniging Almere Centraal, waar Unox erwtensoep klaarstond en Unox mutsen werden uitgedeeld.  Alle deelnemers kregen ook een oorkonde als aandenken van deze 36e duik.

De PvdA deelde glühwein en warme chocolademelk uit en André Troots zorgdevoor de muzikale omlijsting en gezelligheid op het strand. “De vrijwilligers hebben ook dit jaar alles weer fantastisch geregeld. Ook de Almeerse Reddingbrigade stond paraat, voor als het mis zou gaan. Gelukkig ging het allemaal goed.” 

 

Fotograaf Fred Rotgans maakte een fotoreportage van deze 36e Nieuwjaarsduik in Almere Haven: 

Artikel geplaatst op: 02 januari 2019 - 08:59

Gerelateerd

Delen