Bestemmingsplan camping officieel goedgekeurd

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
NOORDERPLASSEN – Het bestemmingsplan van Camping Waterhout, op het Schateiland, is officieel goedgekeurd. De camping kreeg hierover deze week bericht van de Raad van State. Eigenaresse Tineke Fokkens laat weten erg blij te zijn met dit bericht. “We gaan met grote vaart verder om iets moois van de camping te maken”, aldus Fokkens.

De aanleg van Camping Waterhout op het Schateiland in Noorderplassen is in volle gang. (Foto: aangeleverd)


Camping Waterhout was jarenlang gevestigd op het terrein waar de Floriade komt en verhuisde daarom naar Schateiland in Noorderplassen. De aanleg van de camping ging in augustus van start. Dit kon nadat de voorzieningenrechter van de Raad van State alle bezwaren die omwonenden hadden tegen de camping had afgewezen. “De bewoners hebben hun bezwaar ingetrokken”, aldus Tineke Fokkens.
Na deze uitspraak kon er een voorzichtige start gemaakt worden met de aanleg van de camping. Na de bodemprocedure en de zitting van de Raad van State is het bestemmingsplan nu definitief. “Nu nog de laatste loodjes met de gemeente en goed weer. Dan is de camping volgend jaar op tijd klaar”, aldus Fokkens.
De camping ligt middenin de natuur, met prachtige bosschages rondom. Op de camping komen cirkelvormige velden voor de kampeerders. Op het taartvormige sanitairgebouw komen zonnepanelen. De camping gaat van alles doen met bloemen en planten en er komt, net als op de vorige locatie, een groentuintje. Achter de camping wordt een sloot doorgetrokken en verbreed zodat er rondom het eiland gevaren kan worden.

Artikel geplaatst op: 02 november 2018 - 10:00

Gerelateerd

Delen