Maand van het Aangepast Sporten Flevoland

ALMERE - Flevoland staat in de maand november in het teken van aangepast sporten. De gehele maand wordt extra aandacht besteed aan sport en bewegen voor mensen met een beperking.
De deelnemers aan de maand van het aangepast sporten worden zich bewust van eigen fitheid. (Foto: Mathilde Dusol)

Op donderdag 1 november wordt in Almere een fit-test gehouden voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Het doel hiervan is om hun eigen fitheid te verbeteren, maar ook om de deelnemers meer bewust te maken van de eigen fitheid. Zaterdag 3 november vindt in Sporthal de Koploper in Lelystad het Beweeg & Beleef Festival plaats. Het festival biedt mensen met een beperking de gelegenheid om een sport te ontdekken die bij hen past en die zij daarna zouden willen blijven beoefenen bij een sportvereniging.

Sportcafé

Dinsdagavond 27 november vindt een Sportcafé Aangepast Sporten plaats in het Provinciehuis. Dit sportcafé is het kennis- en netwerkmoment voor iedereen die als professional, sporter of vrijwilliger te maken heeft met aangepast sporten. Tijdens het Sportcafé vertelt paralympisch atleet Jelmar Bos over zijn weg naar topsport en zijn er workshops te volgen.
Kijk voor het volledige aanbod en meer informatie op ww.maandaangepastsporten.nl.
Artikel geplaatst op: 20 oktober 2018 - 11:27

Gerelateerd

Delen