Actieve bewoner onderhoudt buurttuin in Middenhof

DE HOVEN – Achter de seniorenwoningen in de Middenhof prijkt een heuse buurttuin: BuurT-Tuin Marhaba. Buurtbewoner Erik Bronkhorst neemt met zijn groene vingers de coördinatie van deze tuin op zich. Samen met andere vrijwilligers zal hij deze buurttuin onderhouden en verder ontwikkelen zodat alle buurtbewoners volop kunnen genieten van deze fraaie, natuurlijke permacultuurtuin.
Buurtbewoner Erik Bronkhorst beheert de buurttuin in de Middenhof. (Foto: aangeleverd)

Nadat Erik Bronkhorst enkele jaren geleden zijn beroepsmatige sportactiviteiten heeft beëindigd is hij niet achter de geraniums gaan zitten. Integendeel: op VTV De Gouwen in Almere Haven is hij vrijwel dagelijks als een fervente tuinierder te vinden in zijn Erik's ZEN- Stiltetuin. Na zijn recente verhuizing nabij het hart van Winkelcentrum Almere Haven ontdekte Erik tot zijn grote verrassing achter zijn seniorenwoning aan het Middenhof een door de Stichting Inspiratie-Inc. aangelegde buurttuin. Met dank aan het Oranjefonds voor de steun en met de hulp van diverse vrijwilligers is er een structuur gemaakt voor deze kleine tuin met vaste planten en is er ook de naam BuurT-Tuin Marhaba Middenhof vastgelegd. De oprichters van Stichting Inspiratie-Inc Amal Abbass- Saal en Sandra Manintveld en de Almeerse oud-sportdocent Erik Bronkhorst, inmiddels 80 jaar, gaan samenwerken.
"Marhaba is het Arabische woord voor welkom”, aldus Erik Bronkhorst. “Iedereen uit Almere Haven is van harte welkom is om te zaaien, planten en te oogsten. En niet alleen om te zaaien. Kom je ook een familie picknick in de Wilgenhut nuttigen, mediteren onder de appelboom of je verjaardagsbarbecue inplannen naast de perenboom?"
Artikel geplaatst op: 10 juli 2018 - 05:00

Gerelateerd

Delen