Nautilus College en Rabobank richten aandacht op voedsel

STAD CENTRUM - In een unieke samenwerking tussen het Nautilus College en de Ledenraad van Rabobank Almere wordt komend weekend op het Floriade Festival aandacht gevraagd voor de wereldvoedselproblematiek.
(Foto: aangeleverd)

Op het Floriade Festival komend weekend in het hartje van Almere is een kraam-opstelling te zien. Leerlingen van het Nautilus College bereiden met enkele producten uit verre landen gerechten. Daarnaast tonen leden van de Ledenraad van Rabobank Almere korte filmpjes die Rabobank Foundation samen met een aantal gerenommeerde koks maakte in die verre landen. Zo worden bezoekers van de kraam op aangename wijze geconfronteerd met vragen wat mensen kunnen met producten uit de eigen regio, of die duurzaam zijn geteeld en of het niet met minder productieverlies kan.
Het Nautilus College verzorgt voortgezet speciaal onderwijs van praktijkgericht onderwijs tot en met onderwijs op havo/vwo-niveau. De Ledenraad van de Rabobank in Almere is met dit project aan de gang gegaan om op deze manier aan de ene kant met hulp van de Rabobank Foundation aandacht te vragen voor de wereldvoedselproblematiek. Aan de andere kant is dit project een mooie kans voor samenwerking met deze bijzondere school.
Artikel geplaatst op: 10 juni 2018 - 13:59

Gerelateerd

Delen